ULUSLARARASI FOTOĞRAF SERGİSİ “ÜNLÜ-ÜNSÜZ UYUMU”

8 Kasım Çarşamba günü, Jeanne d’Arc sergi salonumuzda uluslararası fotoğraf sergisi « Ünlü-Ünsüz Uyumu » nun açılışını gerçekleştirdik. Geniş bir katılımın olduğu açılış kokteylinde fotoğraf sanatçısı Rodolphe Gonzalez ve portreleri çekilen pek çok ünlü hazır bulundu. Öğrencilerimizin uzun çalışmalarının ürünü olan bu proje çerçevesinde, geçtiğimiz Mayıs ayında Gonzalez, davet edilen şöhretlerin portre fotoğraflarını okulumuzun tarihi mekanlarında çekmiş, liseliler de bu ünlü isimlerle birebir röportaj yapabilme şansını elde etmişlerdi.

Sergimizi gezen konuklar, “şöhret” olgusunu farklı açılardan keşfetme imkânını yakaladılar. Projeye katılan ünlülerin kataloglarda yer alan söyleşilerinde, onların ünlerini ne kadar farklı bir şekilde içselleştirip çevrelerine ve dünyaya yansıtabildiklerine tanıklık ettiler.

Rodolphe Gonzalez bir görsel sanatçı: 25 yıldır ressamlık ve dekoratörlük yaparken, bir yandan da videolar ve fotoğraflar çekiyor. Onun çalışmaları Peter Brook, Matthias Langhoff gibi ünlü tiyatro yönetmenleriyle olan ortaklıklarının dışında, Chanel, Louis Vuitton, L’Oreal veya Fendi gibi lüks markaları ve Beyoncé, Rihanna gibi ünlüleri de kapsıyor.

Ünlü-Ünsüz Uyumu projesine, içlerinde Mario Levi, Osmantan Erkır gibi Saint-Michelli ünlülerin de bulunduğu, aşağıdaki yıldız isimler katıldı;

Altan Erkekli, Bergüzar Korel, Binnur Kaya, Christian Lacroix, Demet Evgar, Denis Lavant, Ece Yörenç, Fazıl Say, Halit Ergenç, Irina Brook, Irmak Zileli, İsmail Küçükkaya, Jean-Yves Ruf, Jérémie Renier, Kaori Ito, Mario Levi, Michel Onfray, Michel Piccoli, Naz Aydemir Akyol, Okan Yalabık, Osmantan Erkır, Peter Brook, Philippe Jaroussky, Pinhani, Sara Forestier, Serkan Keskin, Sigrid Bouaziz, Sinan Güler,Valeria Bruni Tedeschi, Yolande Zauberman, Zeynep Tosun.

Gerçek anlamda bir Türk-Fransız ortak kültür çalışması olan bu ilgi çekici sergi yoluna 2018 yılında Fransa’da devam edecek. 2018 Kasım ayında Montpellier’de ardından Paris’te açılacak sergilerle…