Yabancı Dillerde Sertifika Haftası

Mayıs ayının başında öğrenciler Fransızca DELF ve İngilizce IELTS sınavlarından başlarını kaldıramadılar.

Her sene olduğu gibi okulumuz, öğrencilerine DELF sertifika sınavlarına girmelerini teklif etti. Bu sene okulumuzda gerçekleşen bu sınavlara 180 öğrenci (lise 3 başlangıç seviyesi) katılım sağladı. Bu sene sınav, yaşayan dillerin öğrenimi, geridönüşüm ve ergenlik krizi gibi çeşitli konulardan seçilmişti. İkinci dönem boyunca hazırlanan öğrenciler sınavın seviyesinden korkmuş gözükmüyorlardı.

DELF, Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bir diploma ve Fransa veya başka herhangi bir Fransızca konuşan ülkelerdeki üniversitelere girmek için çoğu zaman gerekli olduğunu hatırlamalıyız.Hayat boyunca geçerli olan bu diplomanın özgeçmişinde bulunmasının değeri yadsınamaz.

IELTS sınavları, okulumuzda 14 öğrencinin katılımı ile 7 Mayıs tarihinde, British Council yetkilileri tarafından yazılı ve sözlü sınavlar şeklinde gerçekleşmiştir. Bu sınavın amacı öğrencinin yurtdışında okuyabilecek seviyeye ve kapasiteye sahip olup olmadıklarını belirlemektir. Nitekim İELTS’in alınmasıyla birçok Türk üniversitelerinin yanı sıra dünya çapında birçok üniversite de İngilizce hazırlık sınıfı okunmayacaktır.