Yazar Elodie Font, Saint-Michel Lisesi’nde

İki dilde eğitim veren bir okul olarak Saint-Michel Lisesi, edebiyatın eğitimin bir parçası olmasını, öğrencilerin Fransızca üretmeleri ve bu dilde düşünmelerini istemektedir.

Sainte-Pulchérie, Saint-Michel ve Saint-Joseph Liselerinin işbirliği ile gerçekleşen ve bu  3 okulun kültür program sorumlusu olan Judith Mayer sayesinde Elodie Font’u ağırladık. 10. sınıf öğrencilerimizle derslere mola verip, bir haftalık bir yazı atölyesini düzenledik. Yazar Elodie Font öğrencilerimize beş  duyu üzerine metinler  yazdırdı.

Çocukluğundan beri hikaye yazan Elodie Font’un 3 çizgi romanı yayımlandı.  Öğrencilerle yakın ilişkiler kuran yazar, prensip olarak fikirlerinin arkasında duran ve her türlü konuya  değinen bir tarza sahiptir. 28 Mart Perşembe günü, şanslı kazananları keşfetmek için edebiyat buluşmasında bir araya gelen öğrenciler, aynı zamanda seçtikleri metinlerin yazarlarını da dinleyebildiler.

Müdürümüz, yazar adaylarının yaratıcılıkları ve bu projedeki emeklerinin altını çizdi. Projeye heyecanla destekleyen Fransızca öğretmenlerine  ve yazara teşekkürlerini sundu. Ana dillerinde değil de öğrendikleri yabancı bir dilde yazmalarına  rağmen öğrencilerin bu kadar güzel yazabilmelerine şaşıran yazar, okuduğu metinlerin kalitesini övdü.

Bu yazım atölyesine hevesle katılan, hayal güçlerini ve duygularını paylaşan 10. sınıf öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Onlara çalışmalarında eşlik eden dört Fransızca öğretmenimiz Mme  Canan,Mme Nabella,M. Sylvain ve M.Routeau’nun da katkılarını unutmamamız gerekmektedir.