Saint-Michel’de 2. Yazı Atöliyesi Etkinliği

Saint Michel Lisesi, ‘Yazı Atölyesi Etkinliği’ nin ikincisi fantastik öykü yazarı Doğu Yücel’ le gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olan Doğu Yücel, ‘Hayalet Kitap’ ve ‘Düşler, Kabuslar ve Gelecek Masalları’ adlı romanların yazarıdır. Mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kampüsünde geçen Hayalet Kitap adlı kitabı Durul Taylan ve Yağmur Taylan tarafından 2004 yılında “Okul” ismiyle beyazperdeye uyarlanmıştır. Yazar 1997’de Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda ve 1999’da Nostromo Kısa Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda başarı ödülleri almıştır.

Hazırlık sınıflarıyla medyatekte gerçekleştirilen etkinlikte yazarın Güneş Hırsızları adlı öykü kitabından ‘Rüya Tarifleri’ ve ‘Sinemaya Tek Başına Gidenler’ öyküleri incelendi.

Kitabın başında yapılan alıntılardan biri ise etkinliğimizin teması niteliğinde.

John Lennon söylemiş: “Aksi kanıtlanıncaya kadar her şeye inanırım. Yani, perilere mitlere ve ejderhalara inanıyorum. Hepsi zihninizde var olsalar bile mevcutturlar. Kim rüyaların ve kabusların şu anda burada olanlar kadar gerçek olmadığını söyleyebilir ki?”

Rüya Tarifleri adlı öyküde yenilen yemeklere göre rüyaları şekillendirebilen bir kadının öyküsü var. ‘Sinemaya Tek Başına Gidenler’ ise bizi beyaz perdenin büyülü dünyasında olağandışı bir maceraya ortak ediyor.

Bu etkinlikle öğrencilerimiz fantastik- bilimkurgu edebiyatın incelikleri, yazma ve yaratım süreci, bu süreci besleyen kaynaklar, hayal dünyası ve edebiyattaki

iz düşümü konularında yazarımızla sohbet ederek, sorular sorarak yaratım sürecinin basamaklarına tanık oldular. Edebiyatın sihirli gerçekliğine biraz da olsa dahil olmanın keyfini yaşadılar. Etkinliğin sonunda ise kitaplarını imzalatarak etkinlikten hoş anılarla ayrıldılar.