Yazma Atölyesi Etkinliği

Okulumuzun okuma ve yazmaya gönül vermiş öğrencileri ile her yıl gerçekleştirdiğimiz “Yazma Atölyesi “ etkinliğinde bu yıl konuğumuz Göknur Gündoğan’dı. 1982 doğumlu Göknur Gündoğan lisemizden mezun olduktan sonra yurt dışında  Medya & İletişim ve Gösteri Sanatları eğitimi aldı. Kültür İşletmeleri ve Organizasyon alanında doktorasını yapan yazarımız, halen Lasalle Vakfı’nın Türkiye’deki eğitim kurumlarının kurumsal iletişim koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Yazma Atölyesi etkinliği, Göknur Gündoğan’ın  “Aradaki 7  Fark” adlı öykü kitabı üzerinden gerçekleşti. Yazarımız,  öyküleri oluştururken duyu organları üzerinde düşündüğünü belirtip görme duyusunun baskınlığını görsellik çağı ile ilişkilendirdi. Öykü kitabında da fotoğraflarla görselliğe yer verdiğini belirten yazarımız, öğrencilerle öykü ve fotoğraf arasındaki bağ üzerine konuştu. Kent insanının, kültürel, sosyal, ekonomik yönlerden açmazlarını, kimi şaşırtmacalarla veren yazarın öykülerinin değerlendirilmesiyle etkinlik devam etti.  Yazar ve okurun aynı öyküde buluşup ortaya farklı yorumların çıkması ile atölye çalışması renklendi.

Etkinliğin son bölümü yazma çalışmalarına ayrıldı. Göknur Gündoğan, öğrencilerden bir paragraf yazmalarını istedi. Öğrencilerimizin yazdıkları  paragrafların okunması ve değerlendirilmesi ile etkinlik sona erdi.

Gerek öğrencilerimiz gerekse bir zamanlar okulumuzun öğrencisi olan Göknur Gündoğan,   Aradaki 7  Fark adlı öykü kitabı üzerine gerçekleşen yazma atölyesi etkinliğinde çok mutlu olduklarını ve çok keyif aldıklarını belirttiler ve bir başka yazma atölyesinde tekrar bir araya gelmek istediklerini dile getirdiler.