Yedikule Hayvan Barınağı

Okulumuz Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü, Değerler Kulübü ve Sınıflarımızın çevre temsilciler Yedikule Hayvan Barınağını ziyaret etmişlerdir.

Kulüp öğrencileri, okulda gerçekleştirdikleri mama kampanyası ile tüm okulun katılımını sağlamış,elde edilen besinleri sevimli dostlarımıza ulaştırmışlardır.Barınak,3000 bini geçen  aralarında yaralı ve engeli, terk edilmiş hayvanlara ev sahibi yapmaktadır

Öğrenciler, bu sayıdaki hayvanı bir arada görmemelerine rağmen bir çoğu ile birebir ilgilenmiş ve onlara büyük sevgi, şefkat göstermişlerdir. Öğrencilerimizden Damla, Barınak sorumlularından Arzu hanımla röportaj yapmış; bir kaç arkadaşı ile hafta sonları gönüllü çalışma programı oluşturmuştur.

Yine öğrencilerimizden, Ezgi, Nil, Ada, Burcu birer köpek bakımı ve sorumluluğunu üstlenmişlerdir.

Bu gezi öğrencilerimize, hayvan sevgisini, hayvan besleme sorumluluğunun önemini sahiplendikleri hayvanları asla terk etmemeleri gerektiğin, onların da bir canı ve duyguları olduğu konusunda farkındalık yaratacaktır.