Yedikule Hayvan Barınağındaydık

Çevre kulübü öğrencileri, ‘’Sevimli dostlarımızın yanında olmak’’ projesi kapsamında kulüp rehber hocaları İnci Kimyonşen ve Müdür yardımcısı Abdurrahim Atasoy eşliğinde Yedikule Hayvan barınağınında sevimli dostarıyla buluşmuşlardır.

Öğrenciler, barınağa gitmeden önce okulda köpekler için yiyecek kampanyası başlatmışlardır.

Yedikule Barınağı, Mimar Meral Olcay’ın Fatih Belediyesi Meclisine sunduğu barınak projesinin gerçekliğinin kabul edilip onaylanmasıyla birlikte 2001 yılında Fatih Belediyesine bağlı olarak kurulmuştur.

Gönüllü yöneticiliğini Meral Olcay Hanım yapmaktadır. Belediyenin büyük desteği yanında gönüllülük esasına dayanan çalışmalarla hayvanların günlük barınma ve beslenmeleri sağlanmaktadır.

Barınağa adım atar atmaz sevimli dostlarımızla kucaklaştık, mamalarını bırakırken öğrencilerin etrafını sarıp, ellerini yalayıp adeta hoş geldiniz diyorlardı. Öğrenciler, onlarla ilgili bilgilendirmeleri dinledikten sonra büyük bir coşku ile tek tek köpekleri okşayarak, onlarla konuşarak içlerindeki hayvan sevgisinin doyurucu mutluluğunu yaşamışlardır. En büyük ilgiyi engelli köpeklere göstermişlerdir .Meral hanım bizlere bazılarının engelinin doğuştan olmayıp sonradan bilinçsiz insanlar tarafından kötü davranışlar sonucu olduğunu açıkladığında duygusal anlar yaşanmıştır. Öğrencilerle göz göze gelindiğinde, gözlerinin dolu dolu olduğu farkedıimiştir.

Öğrencileri sevimli dostlarından ayırmak oldukça güç olmuştur. Eve alınan hayvanın sokağa bırakılmaması gerektiği barınakta daha iyi anlaşılmaktadır. Orada yer alan köpeklerin yarısından fazlası çok pahalı olan cins köpekti, sahipleri sokağa bırakmıştı. Evde bakılacak hayvan almadan önce doğal yaşam koşullarını eve uygun olup olmadığının araştırılması ve alınan hayvanın bir eşya olmayıp canlı olduğunun unutulmaması gerektiği gerçeği çarpıcı bir şekilde fark edilmektedir. Onlar bizim can dostlarımızdır.

Öğrencilerin yaşadıkları bu deneyim, onlara dünyaki tüm canlıların yaşam haklarının korunması gerektiğini hatırlatmaktadır. Çevrelerinde bulunan hayvanlara farklı bir gözle bakacaklardır.