Sport en Fete

Saint Joseph Fransız Lisesi’nde  ilk kez düzenlendiğinde büyük heyecan uyandıran sport en fete gelenekselleşmiş bir duruma geldi. Fransızca eğitim veren okullar arasında birlik, beraberlik ve sportif rekabet duygularıyla yapılan spor turnuvası bu sene 17-19 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapıldı. Gerçekten de dostça geçen maçlarda tatlı çekişmeler, tatlı rekabetler yaşandı. Kaynaşma ve sosyalleşme, centilmenlik üst düzeyde oldu. Öğrencilerimiz kız futbol, erkek futbol, kız basketbol, erkek basketbol, kız voleybol, kız masa tenisi, erkek masa tenisi ve kız-erkek ferdi olarak atletizm branşlarda üç gün boyunca müsabakalara katıldılar. Bütün bunların yanı sıra spor şenliğinin 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR HAFTASI’na denk gelmesi gençlerimizde ayrı bir coşku ve daha da güçlü bir birliktelik hissi doğurdu.

19 Mayıs günü herkesin birbiriyle selamlaşırken verdikleri bayram mesajları benimseyişin gücünü gösteriyordu. Sporun evrensel dili gençleri  ve aslında bütün insanları motive eden olumlu ve güzel bakışlarına vesile olan bir güç. İşte büyük Atatürk bu bayramı yıllar önce Türk gençliğine ve gençliğe armağan ederken eşsiz öngörüsünü yine gözler önüne sermiş, sağlam kafa sağlam vücutta olur diyerek de sporun gücüne temas etmiştir. Evet spor sihirli bir değnek gibi mutlu eden olumlu insan zihni yaratan bir değnek. Üstelik bu değnek her yerde ve herkesin her an ulaşabileceği uzaklıkta; yeter ki isteyelim masa başında bile yapabiliriz. O zaman ne diyoruz; herkes için spor,herkes için daha çok beden eğitimi ve spor en küçükten en büyüğe yaşam boyu spor!!!