12. Sınıflarımızın Koç Üniversitesi Gezisi

Okulumuz mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 14 Ekim 2015 Çarşamba günü,  12. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Koç Üniversitesi’ne bir gezi düzenlendi.

Öğretmenlerimiz eşliğinde düzenlenen geziye toplam 92 öğrenci olmak üzere tüm 12. Sınıf öğrencileri katıldı.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız; üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.

Bu  amaçla  düzenlenen  üniversite gezilerimizden ilki Koç Üniversitesi’ne oldu.

Üniversiteye gitmek için saat 08.30’da  okul servisleri ile okul önünden hareket edildi ve saat 10.00 gibi Koç üniversitesinde olundu.  Üniversitenin  tanıtım biriminde görevli olan üç öğrenci tarafından servisler karşılandı ve  öğrencilerimiz konferans salonuna götürüldü. Saat 11.30’a kadar tanıtım biriminde olan  Koç  Üniversitesi   İşletme bölümü ve endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler tarafından üniversitenin kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları hakkında bilgi verildi ve üniversitenin genel tanıtımı  yapıldı .Ayrıca öğrenciler  merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular. Daha sonra üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi aldılar,  okulun fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ettiler.