“Saveur +1” Atolyesi

Gastronomi kulübü olarak Okul Aile Birliği ile 25 Mart pazartesi günü Türkiye Down Sendromu Derneği ile Lezzet +1 atölyesini gerçekleştirdiğimizi sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Böyle bir aktivitenin gerçekleştirileceğini duyduğumda açıkçası çok heyecanlanmıştım çünkü çok ilginç ve keyifli bir deneyim olacağını daha o günden tahmin etmiştim. Küçük bir tanışmanın ardından biz kulüp öğrencilerine Down sendromlu bireyler hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı. Yeni arkadaşlarımızın gelmesiyle üçerli gruplar oluşturup dört bisküvi kalıbı seçtik ve şekilli bisküviler hazırladık. Kendi aramızda da tanıştıktan sonra bisküvileri hazırlamaya koyulduk. 

Bisküvileri hazırlarken birbirimizi daha iyi anladık ve bu daha iyi kaynaşmamız için çok güzel bir fırsat oldu. Ben çok keyif aldım. Herkes en sevdiği tatlıdan ve hobilerinden bahsetti. Ardından pişen bisküvileri tattık ve hepsi de çok lezzetliydi. Anı olarak bugünü hatırlamamız için birkaç fotoğraf çekilip duygu ve düşüncelerimizi paylaşıp vedalaştık. Bu tecrübe sayesinde artık Down sendromlu bireylere karşı daha duyarlı olduğumu ve onlarla daha kolay ve daha doğru bir şekilde empati kurabildiğimi düşünüyorum. 

Bu keyifli aktivite sayesinde hem bisküvi hamuru hazırlamayı, ona şekil vermeyi öğrendik hem Down sendromuna karşı farkındalık kazandık hem de yeni arkadaşlar edindik. Okul Aile Birliği’nin yaptığı atölye çalışması ve bağış sayesinde bir Down sendromlu öğrencinin eğitimine destek verildi.