İnsan Kaynakları

Güncelleme tarihi : 04/03 /2023

Poste de Professeur de français certifié

İletişim: jmducrot@sm.k12.tr

Türkiye ‘de Fransızca iki dille eğitim yapan özel okulların öğretmen işe alım şartları

Fransız veya yabancı uyruklu adaylar :

Türkiye’de öğretmen olarak çalışmak için gerekli izinler :

• Branşıyla ilgili lisansa sahip olması
  • Tercihen branşında CAPES sahibi olması
  • Akademinin rektörlüğü tarafından onaylı, sözleşme kapsamında bir kamu veya özel okulda, Fransa’da iki yıl deneyimin kanıtı.

Başvuru dosyasına ilişkin prosedürler üç ay kadar sürmektedir.

Kamu öğretmenleri atanmış veya serbest olabilir. Özel öğretmenler serbest olacaktır. AEFE liselerinde olan (yurtdışında fransızca eğitmenliği ajansı) deneyimlerde sayılacaktır. Buna karşılık dil okullarında, özel derslerde veya derneklerde kazanılan deneyimler Türk makamlarınca kabul edilmemektedir.

Fransız asıllı Türk uyruklu adaylar :

Eğer çift vatandaşlığınız varsa (Fransız ve Türk) veya Türkseniz ve eğitiminizi Fransa’da yapmışsanız, denklik prosedürleri 10 veya 12 ay almaktadır.

Türkiye’de eğitimini tamamlamış Türk adaylar :

Eğitiminizi tamamlamış  branşınızla ilgili formasyonunuzu almış ve onaylatmış olmanız gerekmektedir.