Sertifikalar

DELF

DELF (Fransız Dili Eğitim Diploması) Fransız Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği Fransızca yabancı dil resmi diplomasıdır.
Bu diploma ömür boyu geçerlidir, Fransızca öğrenen yabancı kişilerin dil seviyelerini belgelemek istediklerinde yetkinliklerini kanıtlayan bir diplomadır.
DELF B2 seviyesi Fransa’da yükseköğrenim için çok önemli ve neredeyse olmazsa olmaz bir kriterdir ve ön kayıtlar sırasında birçok Fransız veya Frankofon üniversite tarafından adaylarda aranmaktadır.
Saint-Michel Lisesi ders içeriklerini DELF kapsamında aranan konulara adapte eder ve aynı zamanda öğrencilerini DELF not sistemini dikkate alarak değerlendirir. Bu şekilde gençler bu önemli sınava en iyi şekilde hazırlanmaktadır.
DELF sınavları öğrencilerimizin okul yaşamlarındaki ritimleri de belirlemektedir. Yeni başlayanlar, Hazırlık senesinin sonunda A2 seviyesini kazanırlar, Lise 1’deki öğrenciler B1, Lise 3 öğrencileri ise B2 seviyesini alırlar.
Aynı zamanda Lise 4.sınıf öğrencilerimizi DALF (Fransız Dili İleri Seviye Diploması) almaları konusunda da cesaretlendirmekteyiz. Bu diploma C1 seviyesine denk düşmektedir, ki bu seviye de Fransız üniversitelerindeki bazı özel bölümlerce istenebilmektedir.

DELF B1,B2 Diploma Geçme Sınavları /(2022 – 2023)

DELF sınavına girecek olan öğrencilerin velilerini, DELF B1 sınavı 2021 Nisan ayında ve DELF B2 sınavı da 2021 Mayıs ayında yapılacağı konusunda bilgilendirmek isteriz.

İstekleri doğrultusunda, 9.sınıf öğrencileri sadece B1 seviyesinde, ve 11.sınıf öğrencileri de sadece B2 seviyesinde sınavlara katılabilirler.

Kayıt

Kayıtlar açıldığı zaman öğrenciler Fransızca öğretmenleri tarafından bilgilendirilecek ve maillerine kayıt formu yollanacaktır.
Velilerin, kayıt ücretini banka havalesi şeklinde Fransız Büyükelçiliği adına aşağıdaki hesaba yatırmaları gerekmektedir.

TÜRK EKONOMI BANKASI (TEB)
ANKARA ŞUBESİ
IBAN: TR32 0003 2000 0000 0034 2216 24

Saint-Michel Lisesi Fransızca Koordinatörü katılımcı listesini İstanbul Fransız Enstitüsü’ne iletecek ve kayıtlar bu şekilde tamamlanacaktır.

Ödeme Belgesi

Ödeme belgelerinin lise aracılığı ile Fransız Enstitüsü’ne iletilmesi gerekmektedir bu sebeple kayıt formu ve ödeme dekontu aday öğrencilerin Fransızca sınıf öğretmenlerine verilmesi gerekmektedir.
Geç ödeme durumunda Saint-Michel Lisesi hiçbir şekilde Fransız Enstitüsüne müdahale edememektedir.

Kayıt ücreti yatırıldıktan sonra hiçbir şekilde iptal söz konusu değildir.

Sınav tarih ve saatleri

Tüm ortak testlerin tarih ve saatleri Fransız Enstitü’sü tarafından ulusal seviyede ayarlanmıştır.

B1 (Yazılı) : Perşembe 15 Nisan 2023
B2 (Yazılı) : Perşembe 16 Nisan 2023

Saint-Michel Lisesi Fransızca koordinatörü, sözlü sınavlarına katılım için birkaç gün öncesinde öğrencilere haber verecek ve sözlü sınav saatleri sınıflara asılacaktır.
Yazılı ve sözlü testler Saint-Michel Lisesinde gerçekleşecektir.

Sonuçlar ve Diplomalar

Fransız Enstitüsü, sınav oturumunun sona ermesinden sonra sekiz hafta içinde sonuçlarını açıklıyor. Sertifika ve diplomalar okula yollanıyor ve öğrencilere dağıtılıyor. Geçilen seviyenin sınavına tekrardan girmek mümkün değildir. Tüm diplomalar yaşam boyu verilmektedir.

IELTS

Uluslararası İngilizce dil yeterlilik sınavı IELT dünya çapında kabul gören iki İngilizce sınavından biridir. Test iletişim dilinin İngilizce olduğu ortamlarda eğitim görmek veya çalışmak isteyen adayların İngilizce yeterliliğini ölçmeyi amaçlar. IELTS, dokuz binin üzerinde akademik kuruluşta kabul gören oldukça yaygın bir sınavdır. Saint-Michel Lisesi’nde 10, 11 ve 12.sınıflarda haftada en az iki saat olmak üzere IELTS’e yönelik çalışmalar yapılmaktadır.