Edebiyat Gecesi: 10.sınıf öğrencilerimizi onurlandırdık

Yazar evi programı kapsamında düzenlenen geceye katılan 10.sınıf öğrencileri için çok farklı bir paylaşım oldu. Fanny Taillandier ile gerçekleşen bu çalışmalar sırasında öne çıkan 4 öğrenci oldu.

Saint Michel ve Saint Pulcherie Liseleri, kendilerine emanet edilen gençlerin yazarlık becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek ve İstanbul’u dile getirmelerine yardımcı olmak adına bir çatı altında bir araya gelmiştir. İki yazım evi çalışması, iki yazar, iki proje… Liselerimizin hedefi eğitim anlayışında edebiyatın daha fazla önem kazanması, öğrencilerimizi Fransızca yazmaya teşvik etmek ve Fransızcayı kendi düşüncelerini ifade ederken kullanmalarını sağlamaktı.

Saint Michel Lisesi, sizlerle egzotizm ve bugünün bildik dünyası arasında dalgalanan bambaşka bir dünyayı paylaşmak istiyor. Bu iki kavram arasındaki ayrım bazen zorlayıcı dahi olsa davetli yazar ve Fransızca öğretmenleri sayesinde öğrenciler gerçek bir yazım atölyesi deneyimi kazandılar.

Onlara, olabildiğince oldukları anı unutup… Mola verip, durup… Çevrelerine bakma, gözlem yapabilme, dikkatle etraflarını inceleme fırsatı verildi.

Tüm bunlar yazarımız sayesinde gerçekleşmiştir.

Ödüllü bir yazar, modern edebiyat doçenti ve livresHebdo‘da edebiyat eleştirmeni olan Fanny Taillandier öğrencilerin sıradan diye düşündükleri bir şeye daha farklı yönlerden bakma ve algılama zevkini onlarda uyandırmak için öğrencilerimizle beraber çalışmıştır.

Bu gece ve kokteyl sırasında Alp Eren, Pervin Handan, Selin M. ve Selin adlı 4 öğrencimizin yazı çalışmaları ödüle layık görüldü.

Ertesi gün, 8 öğrenci iki yazar ve öğretmenleri ile çevrili atölye ortamında Saint Pulcherie lisesinden akranlarıyla bir araya gelerek yazım atölyeleri sırasında bulundukları yaklaşımlar üzerine paylaşımda bulunmuşlardır.

Bizler, bu yaratıcı yazım projesinin gençlere edebiyat alanında veya farklı alanlarda arzularının ilerisine gitme isteği vermesini umut ediyoruz.

Fanny Taillandier’nin atölyelerin tanıtımını yaptığı makale ve video ’ya buradan ulaşabilirsiniz.