Geleneksel bir istikamet: Kemerburgaz

21 ve 22 Eylül tarihlerinde Saint Michel lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerimiz bu sene de, her zamanki gibi, Kemerburgaz’daki Kemer Country’de buluştular. Böylece yeni eğitim-öğretim senesi başlamış oldu.

Her sene olduğu gibi hazırlık sınıfı öğrencileri Fransızca ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde açık havada, doğanın kalbinde farklı etkinliklerle dolu iki gün geçirdiler.

Bu iki gün boyunca öğrenciler stratejik, grup ve bireysel oyunlar oynarken birbirlerini tanıdılar. At binme, tırmanış, golf yaptıkları etkinliklerden bazılarıydı. Fransızca öğretmenleri de bu eğitsel ve eğlenceli oyunlara katılıp öğrencilerini takip ettiler ve öğrencilere bu çalışmaların amacını gösterdiler. Gülüşmeler ve sevinç ile dolu olan bu organizasyonda öğrencilerimiz okul duvarlarını aştılar.

Kemerburgaz gezisinin amacı öğrencilere tüm eğitim hayatları boyunca gerekli olan ekip halinde çalışma, toplu etkinliklerde inisyatif alabilme gibi becerileri vermektir. Ancak bu gezinin öncelikli amacı yeni arkadaşlıklar kurmak, yeni bir ortama alışmak, birbirini saymak ve öğretmenleri farklı bir açıdan görmektir.