Her zevke uygun kulüpler

Öğretim yılı başlangıcı kulüp seçimlerine denk gelir : eğitime farklı bir yaklaşım sağlayan özgürlük alanları !

Saint Michel Lisesi öğrencileri, 9.10.ve 11 sınıflar, tiyatro salonunda kulüp öğretmenleri tarafından yapılan tanıtım sonrasında 26 kulüp arasından birini seçebilecekler.

Tanıtılan çeşitli faaliyetleri keşfetmek için onlara bir fırsat ; Türkçe,Fransızca ve İngilizce tiyatro, Model Birleşmiş Milletler faaliyetleri, moda,gastronomi,edebi ve sanatsal yaratıcılık ,çevre aynı zamanda spor. 5 talep durumunda kulüpler oluşturulacaktır.

Her kulübün kendine göre farklı işleyişi var bu da herkesin ilgi ve kişiliğine uygun bir yer bulmasına izin veriyor. Ayrıca, 3 farklı düzeylerden öğrenciler bilgi paylaşımını sağlayan, aynı kulüpte kendilerini bulabilirler.Deneyimliler yenilere yardım eder, stratejileri açıklarlar. Öğretmen her öğrenciye kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratarak onlara rehberlik yapar.

Saint Michel Lisesinin bir özeliği : Hazırlık sınıflarına kulüplere katılma olanağının tanınması. Kendilerine sunulan özel seçimlerle liseye daha kolay uyum sağlamalarını sağlamak ve onlara yeni ifade alanları tanımak.