Mayınsız Dünya

Sosyal Yardımlaşma Kulübü, Barış için Mayınsız bir Türkiye Girişimi eğitimine katıldı.

Bu çalışma, ICBL ( International Campaign to Ban Landmines ) adlı uluslararası kampanyanın, Türkiye uzantısı olan Mayınsız Bir Türkiye Girişimi üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Evrensel insan hakları çerçevesinde din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm sivil kuruluşlar, yerel yönetimler ve okullarla iş birliği halinde çalışan oluşum, kara mayınları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Kara mayınlarının yol açtığı sorunlara ilişkin ciddi bir araştırmanın başlatılmasının önemini, mayınlı bölgelerde başta çocuklar olmak üzere sivil halkın eğitilmesinin önemini anlatarak, konu ile ilgili uluslararası sözleşmeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Nobel Barış Ödülü almış olan bu kampanya, öğrencilerini bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedefleyen okulumuzun, farklı konularda farkındalık yaratmak ve lider roller edindirmeye çalıştığı diğer çalışmalarda olduğu gibi BARIŞ konusunda da aynı duyarlılığı yaratmak üzere gerçekleştirilmiştir.