Sınırları Aşan Pedagojik Bir Proje

Bazı hazırlık sınıflarının öğrencileri Avrupa okullarındaki öğrenciler ile sanal bir kasaba yaratmak için çalıştılar.

Hazırlık sınıfı öğretmenleri, öğrencilere bir takım görevler vererek; onları dilin doğal kullanım ortamına sokmak istediler. Bu hedef doğrultusunda bazı hazırlık sınıfları ile Etwining sitesi üzerinden bir proje gerçekleştirildi. Bu proje ilk olarak bir karakter oluşturmayı gerektirmektedir. Sonrasında öğrenciler yarattıkları bu kişiyi kendi yarattıkları sanal bir kasabada hayal edip, bu kasabada yaşadıkları bir takım olayları anlatacaklardır.

Bu hedef doğrultusunda öğrenciler ilk olarak Etwining sitesine üye oldular. Sonrasında öğrenciler bir fotograf ile kendi profillerini oluşturdular. Son olarak öğrenciler projeye dahil olan Avrupalı öğrencilerle tanışmak için onlara site üzerinden kısa mesajlar yazdılar. Bu kısa tanışmadan sonra öğrencilerimiz Fransa’daki öğrenciler ile bir Skype yaptılar. Bu skype sırasında öğrenciler birbirlerine hobileri, okul hayatları, gelenek ve görenekleri ile ilgili sorular sordular.

Öğrencilerimiz; yaptıkları Skype’tan sonra farklı ülkelerden gelen ve değişik uyruklu öğrenciler ile grup halinde çalıştılar. Projedeki her adım, farklı bir görevi barındırmıştır ve her adım sonunda öğrenci grupları en iyi proje için oy kullandılar.

Bu proje sayesinde öğrenciler bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buldular. Bunun dışında Fransızca’nın sadece bir okul dersi değil bir iletişim aracı olduğunu fark ettiler.