İstanbul Moda Akademisi’ni Ziyaret

İstanbul Moda Akademisi ( İMA ) , 2007 yılında Avrupa Birliği, Ekonomi Bakanlığı ve Tekstil İhracatçıları Birlikleri işbirliğiyle kurulmuş bir moda okuludur.

Moda ve modayla ilgili tüm alanlarda yenilikçi ve modern bir yaklaşımla eğitim faaliyetlerini yürüten, uluslararası platformlarda kabul görmüş, Türkiye’ nin en yetkin moda okullarından biri olan İMA’yı, 08 Aralık çarşamba günü kulüp öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Kulübümüz rehber öğretmeni Eda Hanım’ın ve tüm İMA çalışanlarının misafirperverliğiyle sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretimizde öğrencilerimiz ilk önce hazır giyimin tanınmış isimlerinden Alexandre Wang’ in bir defilesinin son 24 saatinin anlatıldığı filmi izlediler.

Defileyi izlerken şahit oldukları baş döndürücü hazırlık süreci, verilen emek ve harcanan üstün performans herkesi şaşırttı ve etkiledi.

Daha sonra ise öğrencilerimiz Eda Hanım’ın rehberliğinde, izledikleri defileden yola çıkarak kendi tasarlayacakları kıyafetlerin çizimlerini oluşturmayı denediler. Renk, model, doku seçimi; bunların bir araya bir bütünlük içerisinde getirilmesi, çağrışımlardan yararlanma, çevreye farklı bir gözle bakma gibi tasarımın farklı süreçleri üzerinde düşünmek ve uğraşmak öğrencilerimiz için farklı ve keyifli bir deneyim oldu. Her öğrenci hayalindeki modeli çizime aktarmayı denedi.

Etkinliğin sonunda ortaya çıkan çizimler gerçekten de oldukça başarılı ve özgündü.

Bu büyülü ortamı bırakıp hayatın gerçeklerine ve okula dönmek hepimize zor gelse de yeni bir şeyler öğrenmiş ve deneyimlemiş olmanın mutluluğuyla okulumuza döndük.