‘’Yeni Geleceğin Dünyasına Hazır Olmak’’

1. sınıf öğrencilerimiz 18 Aralık 2018  Salı günü, okulumuzda gerçekleşen ‘’Yeni Geleceğin Dünyasına Hazır  Olmak » konulu konferansa katıldılar.

Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay POLAT’ın  konuşmacı olarak katıldığı konferansta, öğrencilerimize kariyer planlarını yaparken yararlanabilecekleri bilgiler sunuldu.Turgay Polat,   konuşmasında, geleceğin insanı olmanın önemini vurguladı. Mesleklerin değişkenliği üzerinde de durarak mesleklerin içeriklerinin değiştiğini ve yeni mesleklerin doğduğunu belirtti. Aynı zamanda iş hayatının da farklılaşacağına değinen konuşmacı öğrencilerin üniversiteden  mezun olduklarında, iş dünyasını, şirketlerin nasıl olacağını, şirketlerin nasıl insanlar arayacağını, iş hayatının nasıl olacağını düşünmelerin istedi.

Big sata, yapay zeka(Al) bulut teknolojisi, nesnelerin interneti gibi yeni kavramlardan sözetti.

Çok uzun zaman sonra değil, internete bağlı 1 trilyon sensor olacağı, 3 boyutlu yazıcıdan ilk araba üretileceği gibi gelişmeler olacağını ifade etti.

Küreselleşen dünyada’’Yeni Dünyanın Yeni İnsanı’’ olmalarının önemini anlatan Turgay Polat, öğrencilere dünya çalışanı ve geleceğin insanı olmak için fark yaratmalarını, fikir ve proje bulmalarını, sadece öğrenci değil girişimci olmalarını tavsiye etti.