2020-2021 Açılış Konuşması

Günaydın Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler, Değerli Öğretmenler 

Saint-Michel Lisesinde Müdür olarak görev yaptığım 6. senemde sizlerle ve tüm okul çalışanlarıyla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yılın bu zamanı, eğitim kadrosuyla okul yapısının belirlendiği dönem olması yanında, bize emanet edilen yeni öğrencileri ve ailelerini keşfettiğimiz an olması açısından da önem taşımaktadır. 

Şu an, bizi derinden etkileyen ve halen devam eden sağlık krizi sürecinde öğrencilerimizin okul yolunu tutması ve güzel bir eğitim dönemi geçirmek istemeleri adına önemli bir an. 

Aynı zamanda çocuklarını yürekleri sıkışarak lisemizin eğitim kadrosuna emanet eden velilerimiz, bu sene TYT-AYT gibi hayatlarını etkileyecek önemli sınavlara girecek çocukları olan velilerimiz için de önemli bir başlangıç anı. 

Ve elbette, çok dilli eğitimin sunabileceklerinin en iyisini vermeye büyük bir şevkle hazırlanan okulumuzun tüm öğretmenlerinin, idari ve teknik ekiplerinin aklında, 2020-2021 öğretim yılında neler olacağına dair birçok soru var. 

Ülkemizde hala varlığını sürdüren salgına rağmen bu yeni yıla güvenle yaklaşabiliriz. Her şeyden önce, burada verilen eğitimin kalitesine güvenin. Üniversiteye giriş sınavlarında öğrencilerin bir kez daha kaydettikleri sonuçların mükemmelliği bunun en iyi sembolüdür. Geçtiğimiz yıl, Türkiye ve yurtdışında mükemmel üniversitelere giren, “Grandes Ecoles”lerden kabul alan mezun olan 12. sınıf öğrencileri için, başarılı bir yıl oldu. Bu senenin 12. sınıf öğrencilerini de tüm samimiyetimle teşvik etmek istiyorum. Sizler de hiç şüphesiz sizi başarıya götürecek olan çizginin son düzlüğündesiniz. 

Hepimiz gurur duyabileceğimiz ortak başarı için çalışıyoruz. Bu başarı, hem çok dilde eğitim modelimizin nitelikleri hem de öğretmenlerin ve tüm personelin profesyonelliği ve bağlılığı sayesinde gerçekleşiyor. Burada hepinize teşekkür etmek ve onları alkışlamak istiyorum. 

Ama aynı zamanda bu başarı, ebeveynlerin ve onların okul aile birliği içindeki temsilcilerinin, bizimle olan karşılıklı çalışmaları sayesindedir. Herkese teşekkürler. Bizler, Fransızcada akıcılığı garanti ederken, çok dilli eğitimi geliştirmek için gösterilen çabalara devam etmeliyiz. Bunlar diğer özel okullarla aramızda fark yaratmada belirleyici unsurlardır. Modern dillerin güçlü biçimde öğrenilmesi, Fransız tarzı eğitimin taşıdığı; düşünce özgürlüğü, eleştirel düşünme, yurttaşlık eğitimi, kız-erkek arasında eşitlik bilinci, ayrımcılık yapmama bilinci gibi değerler öğretim projemizin kalbidir: 

Saint-Michel Lisesi, temel değerlerini savunan kapsayıcı bir okul olmayı amaçlamaktadır. Vatandaşlık bilinci ve dayanışma, herkesin korunması, kişilere bireysel destek sağlamak, hırsların yönetimi gibi kurucu vakfımızın değerleri de eğitimimizin merkezinde olan değerlerdir. 

Bizi belirsiz bir geleceğe sürükleyen sağlık durumuna rağmen, kendimize güvenmeliyiz. Sevgili öğrenciler, Sevgili öğretmenler, bu yeni öğretim yılında yol haritamız iddialı aynı zamanda da heyecan verici. Birlikte, Türkiye’deki yabancı okulumuzun özü olan nitelikleri ve değerleri yaymak ve paylaşmak için hayal gücü ve bağlılık göstermeye çağrılıyoruz. 

  1. nesil mezunları ve beş yıl sonra bizlerden ayrılacak 139.nesil mezunları Saint-Michel’de yeni bir sayfa sizlerle birlikte yazılıyor. 

Hepinize mükemmel bir 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı diliyorum!

M. Jean-Michel DUCROT
Saint-Michel Lisesi Okul Müdürü