Slow Food Fikir Sahibi Damaklar üyesi ve velimiz Yeşim Baykut, okulumuz 9.sınıf öğrencilerine slow food konferansı vermiştir.
Bu konferansta öğrencileri, slow food hakkında bilgilendirdi. 1986’da Carlo Petrini tarafından başlatılan uluslararası bir hareket olduğunu,hızlı,ayaküstü yemek alışkanlığına(fast food) karşı alternatif olarak geleneksel,yerel yemek ve yeme biçimlerini,yerel ekosistemlerinin özelliklerini korumaya teşvik ettiğini vurgulamıştır.
İnsanların yedikleri gıda seçimlerinin sağlıklarını belirlediğini, öğrencilerin geleneksel kahvaltı çeşidini tercih etmeleri, mevsiminde bol sebze ve meyve tüketmelerinin önemini, probiyotik gıdaların evde yapılmasının mümkün olduğunu belirmiştir. Ayrıca semt pazarlarından alış-veriş yapmanın üreticiye ulaşmayı kolaylaştıracağını alınan ürünün yetişme koşullarının da öğrenileceğini vurgulamıştır.
Okulumuz çevre kulübünden bir grup öğrenci, permakültür çalışmaları kapsamında yoğurt, turşu, sirke yaptıklarını,okul bahçesinde sebze yetiştirdiklerini,tavuk baktıklarını ve tohum saklama yöntemlerini öğrendiklerini paylaşmışlardır.
Bu konferans öğrencilerin,beslenme şekillerini sorgulamalarını, beslenmelerinde yeni bakış açıları oluşturmalarını sağlayacaktır.