ÖSYS’de yapılan değişiklikler

11. Sınıf Öğrencilerimize konferans: ÖSYS’de yapılan değişiklikler

24 Nisan    2017  tarihinde   11. Sınıf öğrencilerimiz için  ’’2017 ÖSYS’de yapılan değişiklikler’’ ile ilgili bir konferans   düzenlendi.

Bilgi Üniversitesi Tanıtım ve  Kurumsal İletişim Müdürü Özge ALYU’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta;  YGS ve LYS’de yer alan testler, soru sayıları, süresi, puan türleri, özellikle matematik ve geometrideki testlerin değişen ağırlıkları, 2016 ÖSYS kontenjanları ile ilgili bilgi verildi.

Başarı sırasına göre baraj getirilen öğretim programlarına öğretmenlik programlarının tamamı ve ilahiyat prıgramlarının da eklendiği ve barajın 240.000 olduğu açıklandı. Başarı sırasına göre baraj getirilen  diğer programlar: Mühendislik;  (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakültesi hariç; Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği dahil) ilgili LYS puan türünde en düşük 240.000, Hukuk ;ilgili LYS puan türünde en düşük 150.000, Mimarlık; ilgili LYS puan türünde en düşük 200.000, Tıp ;ilgili LYS puan türünde en düşük 40.000 .

Özge Alyu aynı zamanda 2017 ÖSYS’de puan türü değişikliklerinden ve daha önce YGS puanıyla öğrenci alıp 2017 ÖSYS’de LYS puanıyla öğrenci alacak   bölümleri açıkladı. Ayrıca şimdiye kadar  özel yetenek sınavı ile öğrenci alan endüstri ürünleri tasarımı ve iç mimarlık bölümlerinin MF4 puan türüyle, sanat yönetimi ve tiyatro eleştirmenliği ve daramaturji bölümlerinin ise TS2 puan türüyle öğrenci alacağını açıkladı.

Açıköğretim, ön lisans/lisans programlarına da puan türü koyulduğunu, puan türü programın  örgün programdaki puan türüyle aynı olduğunu ifade etti.

Konferansın  sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı.