Biyoloji ve coğrafya öğretmenlerimizin iş birliği altında kardeş okulumuz olan Saint Joseph’e bir gezi düzenlendi. Bu gezinin amacı bir zamanlar yaşamış ve hala yaşamakta olan bazı hayvanların doğal ortamlarını ve bu hayvanların anatomisini fosilleri üzerinden inceleyebilmekti.
Kitapların dışına çıkıp somut bir şekilde bir bakıma ders işlemiş olduk hem de bir çok yeni bilgi edindik. Benim gibi görsel hafızaya sahip, görerek ve deneyerek öğrenen arkadaşlarım için de çok ilgi çekici bir müzeydi. Biyoloji dersi ve coğrafya dersi kapsamında öğretmenlerimizin bizleri bu müzeye getirmeleri, aynı konu üzerinde iki farklı dersi özümsememiz ve yeni bilgiler de edinmemiz için çok güzel bir fırsat oldu. Bu müze Türkiye’nin ilk doğal bilimler müzesi olarak bilinen ve Türkiye’nin en zengin doğa bilimleri koleksiyonunu içeren merkez, 140 yıllık uzun bir çalışmanın ürünü olma niteliğini taşıyor.
O dönemde Saint-Joseph Lisesi’nde çalışmakta olan öğretmenlerin çabalarıyla tüm Türkiye topraklarından örnekler toplanarak bir araya getirilmiş koleksiyon ülkemizdeki zengin biyodiversiteye dikkat çekerken aynı zamanda bu çeşitliliğin ne kadar hassas ve insan etkinliklerine karşı ne denli savunmasız olduğunu da fark etmemizi sağladı.
Tematik salonlarda doğal ortamları canlandırılarak sergilenen canlılar hepimizin ilgisini topladı. Yaklaşık olarak 20.000 hayvan, 3.300 mineral ve taş, 35.000 civarında bitki bulunan bu müze hem öğrenerek bilinçlendiğimiz hem de kardeş okulumuzda geçirdiğimiz güzel dakikalara vesile oldu. Bizleri bu gezi götüren öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.
Derin, 11A