Sebze ve meyve yetiştirmek kadar tohumlarını kurutmak ve saklamak tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği için büyük önem taşımaktadır.
Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencilerimizle sebze hasat sırasında, tohum için ayrılan sebzelerin tohumları çıkarıldı. İyi tohum elde etmek için en iyi sebze ve meyve, ağacında, dalında uzun süre bekletilir, tohumların iyice gelişmesi sağlanır. Güneş ışığı alan gölge bir yerde kurutulur. Bütün bunları gerçekleştiren öğrencilerimiz, bugün, bu tohumlar tasnif edildi ve tek tek isimleri yazıldı. Korunmak üzere kavanozlara ve saklama kaplarına koyuldu.
Korumaya aldığımız tohumların arasında,Permakültür bahçemizde yetiştirdiğimiz; domates,biber,soğan,lahana,nane,soya fasulyesi,amarant,salatalık,kavun,karpuz
yer almaktadır. Ayrıca doğal yetiştirilen çeşitli meyvelerin (hurma,elma, yeni dünya,erik, vişne, kiraz,kayısı,hünab) tohumları ile orman meyvelerinin( mersin,alıç,
kuşburnu, kızılcık) tohumları da yer almaktadır.
Öğrencilerimiz, bu çalışmaları yaparak tohumun insan yaşamındaki önemini öğrenmiş olmaktadırlar. Ayrıca bundan sonra yedikleri sebze ve meyvelerin tohumlarına başka bir bilinçle bakmış olacaklardır.