Yeni Eğitim Mecraları Kariyer Keşfiyle Birleşince : « Kariyer Koridorları 2021 Çevrimiçi »

Pandemiyle hayatımıza giren çevrimiçi eğitimler bu yıl yepyeni bir deneyim yaşamamıza ön ayak oldu. İlk kez online olarak kurguladığımız «Kariyer Günleri » miz, moderatör öğretmenlerimizin de destekleriyle meslek ve alan seçimlerini yapmaya başlayan öğrencilerimize dolu dolu iki gün yaşattı.

20 ve 21 Ocak 2021 tarihlerinde öğretici ve neşeli bir « online » maratona sahne olan geleneksel “Kariyer Koridorları”, geçmiş yıllarda olduğu gibi 400’den fazla Saint-Michelli 

öğrenciyi konularının uzmanı profesyonellerle buluşturdu.

Akademi, iş, tıp, sanat ve gastronomi dünyasından önemli isimlerin ağırlandığı etkinlik için, öğrencilerimiz Cuma gününden mail adreslerine ulaştırılan elektronik programdan seçim yaparak « katılım ajandalarını » belirlediler. Ve seans saatinde online sınıflarına girerek birbirinden farklı meslekleri keşfettiler. Sunum sonlarındaki soru-cevap bölümlerine de aktif bir şekilde katılım gösteren gençler, güncel meslek eğilimleri hakkında faydalı bilgiler edindiler.

Bu yıl ağırlanan meslek grupları arasında;  Tıp-Genel Cerrahi, Uluslararası İlişkiler, Sürdürülebilir Kalkınma, Ekonomi, Siyaset Bilimi, Dış Ticaret, Fransa’da Eğitim, Medya&İletişim, Güzel sanatlar&Sanat, Hukuk, Gastronomi, Psikoloji, Sosyal Medya ve Yeni Medyalar, ABD’de Eğitim, Sosyal Sorumluluk, İşletme, İngiltere’de Eğitim, Diş Hekimliği, Mimari, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik, Yazılım Mühendisliği, Pazarlama, Hollanda’da Eğitim, Biyokimya, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kanada’da Eğitim, Tekstil, Gıda ve İşletme mühendislikleri bulunuyordu.

YOUTUBE ibareli sınıflarda yapılan konferanslarımız ise velilerimize de açık olarak yapıldı ve ileride Saint-Michel Lisesi Youtube Kanalı’nda yayınlanmak üzere kayıt altına alındı.

Programa katılan profesyonellerin bir çoğunun Saint-Michel Lisesi mezunu ağabey ve ablalardan oluştuğunu da unutmamalı! Bu şekilde eski ve yeni jenerasyonlar arasındaki iletişim ve yardımlaşma güçlendirilmiş ve olası staj imkânları da açığa çıkarılmış oluyor.

*** “2021 Kariyer Koridorları” çevrimiçi etkinlik programımız için buraya tıklayabilirsiniz…