Uluslararası Afet Tatbikatları

Afet müdahale kapasitesini en üst seviyeye çıkarmak ve farklı disiplinler arası işbirliğini geliştirmek amacıyla TAP Koordinasyon Başkanlığında, beklenen İstanbul depremi sonrası kurtarma çalışmalarını geliştirmek için 3 gün süren (04-06 Mart tarihleri arasında) canlı senaryolu tatbikatlar yapılmıştır.

Katılımcılar;

İstanbul İtfaiyesi,

Beşiktaş Belediyesi,

İBB Akom,

İzev,

İzci Federasyonu,

Dağ arama-kurtarma ekibi,

TAP arama-kurtarma,

Köpekli arama-kurtarma derneği,

Japonya arama-kurtarma ekibi(Yoshinori Moriwaki) eşliğinde,

Kosova acil durum ve afet başkanlığı,

Karadağ Cumhuriyeti (Büyükelçilik arama-kurtarma ekibi ),

Bosna-Hersek (Büyükelçilik arama-kurtarma ekibi),

Saint Michel Fransız Lisesi ( Acil durum kurtarma ekibi)

Beşiktaş’ta kurulan afet koordinasyon merkezinde, yurt dışından gelen yardım ekipleri ve yerel gönüllüler ile birlikte; hazırlanan senaryolara göre alanlarda arama-kurtarma,yangın söndürme çalışmaları, sağlık personeli eşliğinde medikal müdahaleler yapılmıştır. Sonrasında, yaralıların hastaneye güvenli şekilde ulaşmalarını sağlayacak tatbikatlar gerçekleştirilmiştir.

Saint Michel Lisesi olarak bu organizasyonda bulunan ekibimizin daha bilinçli olmaları ve deneyim kazanmalarını sağladık, okulumuzun afetler ve sonrası güvenliğini artırmış olduk. Okul bünyesinde  kurduğumuz ekipler ve afet kulübü öğrencileri öncülüğündeki bu tür eğitim çalışmalarımız  devam edecektir.