FRC (First Robotics Competition) – Hayallerimizin Gerçeğe Dönüşmesi

Okulumuzun Robotik Takımı olan SainTech Robotics 31 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen FRC Haliç Regional’da yarı finale kadar yükselerek müthiş bir başarı elde etti. 

FRC’ye başvuruların başladığı andan itibaren mesai ile çalışan bir işçiden daha fazla vakit harcayan öğrencilerimiz, bu yarışma için her türlü fedakarlığa katlandılar. Robotu tamamlayabilmek için, gerekli olan parayı toplayabilmek adına firmalarla görüşme olsun, parayı bulduktan sonra ürünlerin satışa çıktığı web sitesinden tükenmeden alabilmek için gece saat 12:00-01:00’e kadar bilgisayar başında bekleyip siparişi verebilmek için uykusuz kalmak olsun, ürünler Amerika’dan Türkiye’ye geldiğinde İstanbul Havalimanı Kargo Terminalin’de ürünleri teslim alabilmek için bir gümrük müşaviri gibi bütün işleri öğrenmek olsun, robotu üretebilmek için sanal ortamda bunun 3 boyutlu çizimini yapmak ve robotun sorunsuz çalışabilmesi için düzgün kodlama yapmak olsun herşeyi ama herşeyi gece gündüz çalışarak yaptılar.

Bu işe ilk başladığımızda Saint Michel Fransız Lisesi Robotik Kulübü olarak başladık, ancak FRC’ye katılmak için 9 öğrencinin çok çok az olduğunu fark ettiğimiz için daha fazla öğrenciyi aramıza alarak büyük bir takım olmamız gerektiğini anladık ve işin sonunda 17 kişiye kadar sayımızı arttırdık. Bu 17 öğrenciyi 3 farklı gruba ayırmak işlerin çok daha hızlı ilerlemesini sağladı.

Ara tatil, sömestr tatili, hafta sonu demeden bütün vakitlerini okuldaki robotik kulüp odasında geçirdiler. Burada yatıp burada kalktılar, burada yiyip içtiler. Bu işin sonunun yarı final ile bitmesi de hepimizi çok çok mutlu etti.

Öncelikle bu yarışmaya katılabilmemizde bizlere maddi ve manevi anlamda büyük destek olan öğrencilerimize ve Saint Michel Okul Aile Birliği ile Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Müjgan Canbazoğlu’na, TEDx Saint Michel HS ekibine, Saint Michel Sosyal Yardımlaşma Kulübü’ne ve okulumuza, öğrencilerim ve bu takımın mentörü olarak kendi adıma çok teşekkür ediyorum. 

Umarım önümüzdeki yıllarda da bu şekilde müthiş başarılara imza atarak öğrencilerimizi, sevenlerimizi ve okulumuzu gururlandırırız.