Lasalyen Değerleri Hakkında Etkinlik

18 Mayıs Perşembe günü hazırlık sınıfı öğrencileri, Saint-Joseph Lisesi’nden bir grup öğrenciyle birlikte “Lassalian Değerleri Etkinliği”ni gerçekleştirdiler.

Öğrenciler görme, dokunma ve hareketi duyularını çalıştırarak sınıf ortamının dışında, açık ve ferah alanlarda yeni öğrenme süreçleri deneyimlediler. Bu öğrenme şekli, alışılmadık öğrenme profillerine uyum sağlamak üzere geliştirilmiştir.

“Oyunlaştırmanın” amacı bilgi aktarımını daha eğlenceli ve sürdürülebilir hale getirmektir. Öğrenciler etkinliğin performansını artırmak için “Google Eğitim “i kullandılar. Hepimiz günlük olarak kullandığımız programlardaki gizli seçenekleri keşfettik.

Öğrenciler, araştırma becerilerini geliştirerek talep edilen görevleri tamamlamak için ekipler halinde organize oldular. Beşer kişilik gruplara ayrılan öğrenciler, binayı dolaşmak ve kendileri için belirlenen problemleri ve bulmacaları çözmek için 30 dakikaları vardı.

Yarışma zorlayıcıydı ama saygının, dayanışmanın, bilgi paylaşımının ve etkileşimin başarı için ne kadar önemli olduğunu da anladılar. Etkinliğin hazırlanmasını matematik bölümüne borçluyuz. Basit Excel tablosu ve YouTube videolarına yeni görsel ve işitsel özellikler de eklendi.

Kazanan ekipleri ve bu Kurucular Günü’nü birlikte kutlamak üzere değerlerimizi paylaştığımız bu harika anı tekrar tebrik ediyoruz.