I. Veli Psikolojik Danışma Bilgi Şöleni

Aile ile çocuk  arasındaki iletişimi güçlendirmek, çocukların duygusal, sosyal, bilişsel gelişim ve sorun yaşadığı ergenlik dönemi ile ilgili velilerimizi bilgilendirmek amacıyla, okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, velilere yönelik bir sempozyum düzenlendi.

11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen sempozyumda ergenlik sürecindeki çocukların ebeveyni olma deneyimi ile ilgili çeşitli konular ele alındı.  İstinye Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Ezgi Ildırım “Gelecek Kaygısı” başlığı altında kaygı duygusunu anlama, anlamlandırma ve ailelerin tutumunun ergen bireylerin psikolojik sağlamlığı üzerindeki etkiler üzerinde durdu.

Uzm. Psk. Dan. Osman Yılmaz “Aile İçi Etkili İletişim” başlığı altında anne baba ve çocuk üçgenindeki dinamikler, ergenlerin anlaşılmayı bekleyen yönleri, sınırlar ve yapıcı anne-baba rolleri üzerinde durdu.

Okulumuz hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerinden sorumlu rehber öğretmenimiz Uzm. Psk. Dan. Ali Varol,  “DYG:101 Anne Baba Olurken Birey Kalabilmek” başlığı altında anne babaların öncelikle birey olarak kendilerini hatırlayıp çocuklarını da birey olarak görüp duygu paylaşımı ve duyguları anlama üzerinde tamamlayıcı bir sunum gerçekleştirdi.

Finalde ise Uzm. Psk. Dan. Duygu Betül Koca Özkanca, kaçınılan ve görmezden gelinen “Kendine Zarar Verme” konusunu masaya yatırdı.

Sempozyum, velilerimizin soruları, deneyim ve duygularını  paylaşmaları ile oldukça verimli  geçti.

Tüm velilerimize katılımları ve ilgileri için teşekkür ediyoruz.