Lasalyen Günü

5 Mayıs’ta, dünyanın dört bir yanında bulunan, Lasalyen okullarının kurucusu Jean-Baptiste de La Salle’i anmak için, okulumuzun Saint-Michel Fransız Lisesi’nin de bağlı olduğu Lasalyen okullarının bir parçası olarak kardeş okulumuz Saint-Joseph Fransız Lisesi’ni misafir ettik. Okulumuzun Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nin 9. ve 11. sınıf Lasalyen Kulübü üyelerinden oluşan öğrencilerle birlikte gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldılar. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler sadece okulumuzun tarihini öğrenmekle kalmadılar, aynı zamanda Lasalyen değerlerini de keşfetme fırsatı buldular.

Aynı değerlere sahip Lasalyen okulları öğrencileri önce okulumuzun Gastronomi kulübü ve öğretmeniyle birlikte Fransız mutfağından “quiche Lorraine” (kişloren) ve “tarte tatin” (elmalı turta) gibi lezzetler hazırladılar. Yemekler pişerken, Saint-Joseph Fransız Lisesi öğrencileri okulumuzu gezip keşfetme imkanı buldular. Yemeklerin tadına vardıktan sonra, kolektif spor etkinliklerine katılarak dayanışma ruhunu güçlendirdiler. Ardından okulumuzun kütüphanesini keşfederek Fransızca “jeu de bac” (isim-şehir) yarışmasına katıldılar ve birbirleriyle keyifli bir rekabet yaşadılar. Sanat yönlerini güçlendirmek ve yaratıcılıklarını ortaya koymak için öğrenciler seramik atölyesinde karolar tasarladılar. Tasarladıkları karolar okulumuzun dış cephesinde bulunan seramik duvarına eklenecek ve böylelikle okullarımız arasındaki kardeşlik bağını temsil eden bir anı oluşturacak.

Bu etkinlikler sırasında öğrenciler, birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı yakalamanın yanı sıra, birlikte çalışmanın ve paylaşmanın önemini de keşfettiler. Öğrenciler arasında dostluk bağları daha da güçlendi ve Lasalyen eğitim geleneğinin bir parçası olarak birbirlerine olan bağlılıklarını arttırdılar. Lasalyen değerlerini somut bir şekilde deneyimleyerek bir araya gelen öğrenciler birlikte geçirdikleri zaman, dayanışma, saygı ve paylaşma gibi temel değerleri pekiştirirken, Lasalyen mirasını canlı tuttular.