Güneysöğüt Bedii Sabuncu İlkokulu

İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi ile birlikte, Hatay’ın Defne ilçesindeki Güneysöğüt Bedii Sabuncu İlkokulunun 6 Şubat depreminde yıkılan anaokulunu yeniledik ve yerine prefabrik bir anaokulu inşa ettik. Okullarımızın birlik ve dayanışma içindeki çabaları sayesinde bu önemli projeyi gerçekleştirebildik. Böylece, inşa ettiğimiz bu yeni prefabrik anaokulunda, 11 öğrenci öğretmenleriyle beraber rahatça eğitim almaya devam edebilecek.

İnşa ettiğimiz prefabrik okulun açılışı için, okulumuzun Dayanışma Kulübü sorumlu öğretmenlerinden Yasemin Ertik, Saint-Joseph Fransız Lisesi okul müdürü Paul Georges ve müdür yardımcısı Yaprak Bener Chapdelaine ile Dayanışma Kulübü sorumlu öğretmeni Ömür Akarsu okulu ziyaret etti. Açılış sırasında okulun öğrencileri ve velilerinin yanı sıra Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Defne İlçe Kaymakamı da bizi yalnız bırakmadı.

Yenilenen bu anaokulunda öğrenciler eğitimlerine devam edecek ve geleceğe umutla bakacaklar. İlham veren bu dayanışma enerjisi, ileride birçok projeye ışık tutarak daha nice başarılı çalışmalara vesile olacaktır.