ATATÜRK Arboretumunda Disiplinlerarası Ders

  1. Sınıf öğrencilerimiz, Coğrafya ve Biyoloji dersleri kapsamında, disiplinlerarası bir proje çalışması için 2 Mayıs 2024 günü öğretmenleri ile birlikte Atatürk Arboretumu’nu ziyaret etmişlerdir. 

Birçok odunsu ve otsu gövdeli yaklaşık 2000 çeşit bitki örneklerini barındıran, 296 hektarlık Arboretum, aynı zamanda ülkemizin en geniş Meşe koleksiyonuna da ev sahipliği yapmaktadır. Bu yönleriyle Biyoloji dersi ‘Ekosistem Ekolojisi’ ve Coğrafya dersi ‘Ekosistem işleyişi’ ünitelerinin işlenişi için öğrencilerimize önemli bir olanak sunmaktadır. 

Öğrencilerimiz Arboretum içerisinde dolaşırken, öğretmenlerinin anlatımıyla Coğrayfa ve Biyoloji ortak dersi işlemişlerdir. Çeşitli bitkilerin anatomik ve fizyolojik özelliklerini karşılaştırarak, dal ve yaprak örnekleri üzerinden bitkileri tanımlama, kesik ağaç gövdelerinde yaş halkalarını sayarak ağaç yaşı belirleme, toprak ve bitki örtüsü türü (ağaç, çalı ve ot formasyonları) belirleme gibi birçok etkinlik gerçekleştirirken aynı zamanda Biyoloji ve Coğrafya dersi proje ödevlerinde kullanmak üzere birçok ekosistem örneği fotoğraflamışlardır.

İçerisinde bir göl ekosistemi de içeren Arboretumda hem kara hem de göl ekosistemini tanıyan öğrencilerimiz, öğretmenlerine yönelttikleri sorularla oldukça öğretici interaktif bir ders deneyimi yaşamışlardır. Toprak türlerini ve canlı çeşitliliğini incelerken ekosistemdeki etkileşimleri anlayan öğrencilerimiz, edindikleri bilgiler ışığında fotoğrafladıkları ekosistem kesitleri üzerinden proje ödevlerini tamamlamışlardır.