Benoît Sahnesinde Michel Orkestrası

Uzun zaman sonra kapılarını, okul davetlerine ve festivaline açan Saint Benoit Lisesi çok eğlenceli bir müzik festivaline ev sahipliği yaptı.

Özel Saint Benoit Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulmuş olan bir komite ile planlanan bu renkli ve eğlenceli müzik festivaline bütün fransız liselerini davet etmişlerdi.Komitenin değerli üyesi olan öğrenciler önce okulumuz öğrencilerine daha sonra da okul idaresi vasıtasıyla bize ulaştılar. Hazırladıkları programda bütün Fransız okullarını davet etmişlerdi. Bizde bu güzel festivale okulumuzu temsilen yeni üyelerden oluşan küçük bir grupla katıldık. 

Grubumuzun üyelerinin çoğunluğu 9. sınıflardan oluşuyordu. Bu yıl okulda gerçekleşen etkinliklerde, sahneyi üst dönemden oluşan grup arkadaşlarıyla paylaşmışlardı fakat ilk defa okul dışında bir sahnede, farklı okullardan gelen müzik gruplarının karşısında çalıp söyleyecek olmaları hepsini çok heyecanlandırdı.Gençler için bu çok heyecan verici bir andı.

Bu tarz festivallerde gençler Rock ve Metal müziğin önemli gruplarından şarkılar seçerler ve seslendirmekten keyif alırlar. Biz farklı bir yol izledik ve  repertuvar şarkılarını oldukça hareketli türkçe şarkılardan seçtik. Hedefimiz, kalabalığı fazlası ile eğlendirmek ve bu güzel festivalde biz sahnede çalıp söylerken, seyircilerin de coşkuyla dans etmeleri ve çaldığımız şarkılara eşlik ederek bizimle birlikte söylemeleriydi. Umduğumuz gibi oldukça keyifli anlar geçirdik. En az bizim eğlendiğimiz kadar seyirciler de keyifli zaman geçirdi. 

Müziğin harika ritmi Saint Benoit Lisesi bahçesinde yankılanırken, sahneye çıkan  okulların grupları yeteneklerini büyük bir keyifle sergilediler. Gençlerin gelişimi ve kendini ifade edebilme özgürlüğünü sağlayan bu tarz sanatsal festivallerin daha fazla gerçekleştirilmesi gerektiği büyük bir gerçek. 

Sözün müziğin ritmi ile buluştuğu,duyguların ortak ritimde enerjiye dönüştüğü bu güzel festivale katılabildiğimiz için çok mutluyuz.