Geleneksel Saint Michel Bilim Günümüz

Yıllardır Mayıs ayında çeşitli etkinlik, proje, gezi ve sunumlarla kutladığımız okulumuzun gelenekselleşen bilim günü, bu yıl da 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. 

  1. sınıf öğrencilerimiz ile ‘su ayak izi’ temalı disiplinler arası proje çalışmaları ile dünyamızın güncel sorunlarından biri olan su kirliliği ve su kaynaklarında meydana gelen azalmaya dikkat çekerken, 10. sınıflarımız ile ‘Ekolojik Yaşam’ temalı disiplinler arası proje çalışmaları ile doğamıza ve çevremize karşı sorumluluklarımızı hatırladık. 9. sınıf öğrencilerimiz bu proje kapsamında aynı gün Kağıthane Su Arıtma Tesisleri’ni ziyaret ettiler. Ardından okula dönen öğrencilerimiz ‘Bilimsel Şarkı Yarışması’ etkinliğinde Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde öğrendikleri terimler ile kendi yazdıkları ve besteledikleri şarkıları birbirleriyle paylaştılar. Hem eğlenceli hem öğretici bu  etkinliğin ardından 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz Matematik bölümü ile origami etkinlikleri gerçekleştirdi ve müthiş tasarımları ile bilim gününü noktaladılar.

11 FEN sınıfı öğrencilerimiz ise Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarlarında düzenlenen deney yarışmalarına katıldılar. Ardından hem birbirleriyle hem de süreyle kıyasıya yarıştıkları bir ‘Fen ve Matematik Bilgi Yarışması’na ter döktüler. Bilgi yarışmasının ardından öğrencilerimizi eğlenirken bilgilerini tazelemelerini sağlamak amacıyla onlar için düzenlediğimiz ‘Bilimsel Tabu’ oyununu oynadılar. Bu eğlenceli etkinliğin ardından Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Harika Öykü Dinç’in mikrobiyoloji konulu konferansına katılan öğrencilerimiz, değerli hocamıza sorular sorma ve kariyer yolculukları adına bilgiler edinme şansına sahip oldular. Etkinlik programı, okulumuzda bu yıl Tübitak ve Hactonfutur proje yarışmaları için gerçekleştirilen projelerin sunumu ile sonlandırıldı.

Her yıl gerçekleştirdiğimiz geleneksel fen günü etkinliklerimiz ile bu yıl da öğrencilerimiz, eğlenirken bilgilerini pekiştirme ve bilimle dolu bir gün geçirme fırsatı yakaladılar. 2025 fen günümüzü iple çekiyoruz !