Hazırlık, 9. ve 11. sınıflardan 11 öğrenci, 02-08 Haziran 2024 tarihleri arasında Le Cordon Bleu Paris’te aşçılık kursuna katıldı ve öğretmenleri Alin Oskan ile birlikte şehri ziyaret etti.
Gezi sırasında öğrencilerimiz hem yemek yaparken hem de alışveriş yaparken Fransızca konuşma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz Paris sokaklarında dil pratiği yapmaktan mutluluk duydular. Sadece anlaşıldıklarını değil, aynı zamanda gündelik hayatta da kendilerini ifade etmekte zorluk çekmediklerini fark ettiler.
Ama gezinin esas amacı Le Cordon Bleu Paris’te Fransızca aşçılık dersleri almaktı. Her gün derslere katıldık ve üst düzey bir restorana layık yemekler öğrenip pişirebildik: Çikolatalı makaronlar, çilekli tart, frambuazlı ekler…. Clos du Roy tavuğu. Tüm bu yemekler damak tadımızı uyandırdı.
Öğleden sonraları, aşçılık atölyelerinden sonra, başkentin en sembolik yerlerini gezme ve ziyaret etme şansımız oldu: Garnier Opera Binası, Zafer Takı’nın çatısı, Louvre, Eyfel Kulesi….. Seine Nehri’nde turistik tekne gezisine çıktık. Tüm bu anılar kalbimizde kalacak ve bu eşsiz deneyimi asla unutmayacağız.