Hazırlık Sınıfları Entegrasyon Çalışması Gerçekleşti

Hazırlık sınıfı öğrencilerinin uyum sürecine destek olmak, okula aidiyet duygularını güçlendirmek ve liseye uyum sürecinde yaşayabilecekleri sorunları minimize etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz “Hazırlık Sınıfları Entegrasyon Çalışması” oldukça keyifli geçti.

Son sınıf öğrencilerimizden 20 kişilik bir mentor grubu seçildi. Mentor olarak görev alacak 12. sınıf gönüllü öğrencilerimiz, çalışmadan önce Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik ekibimizden Akran Rehberliği eğitimi aldılar.

Eğitim sonrasında, hazırlık öğrencileri ile eşleşen mentorlarımız, çalışma sırasında lise yaşantısına dair kendi deneyimlerini paylaştılar. Birlikte liseye dair beklenti ve hayallerini serbest çağrışım tekniği ile çizimlere döken öğrencilerimiz, hazırladıkları posterlerle sınıflarını süslediler.

19 Eylül’de başlayan ve mezuniyete kadar devam edecek olan bu mentorluk ilişkisi, öğrencilerimizin üst sınıflarla güvenli bağlar kurmasını sağlıyor ve yardımlaşmanın önemini deneyimlemelerine olanak tanıyor.