Kurucu Temsilcisi ve RELEM bölge danışmanının ziyareti

Bu hafta, Roma’dan özel olarak gelen Armin Luistro ve RELEM bölge danışmanı Joël Palud’u ağırlama onurunu yaşadık. Bu önemli etkinlik, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve eğitim topluluğu üyelerini samimi bir atmosferde bir araya getirdi.

Kurucu temsilcisi, öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan bir heyet tarafından içten  bir şekilde karşılandı. Okulumuzun eğitim alanlarını gezdi. Sonrasında öğrencilerin hayata geçirdiği pedagojik projeleri, girişimleri yakından inceledi. Aynı zamanda, değişen koşullar içinde eğitim sorumlulukları üzerine öğretmenlerle verimli bir fikir alışverişinde bulundu.

Öğrenciler, sorular sorma, düşüncelerini paylaşma ve kültürel, sosyal ya da çevresel girişimlere yönelik bağlılıklarını ifade etme imkânı buldular. Dinleme ve güven ortamında gerçekleşen bu diyalog, eğitim topluluğu ile uluslararası Lasalyen ruhunu birbirine daha sıkı bir şekilde kenetledi.

Amin Luistro, gençlere, kardeşlik ve adaletin temsilcileri olmaları, zorluklara rağmen geleceğe güvenle bakmaları ve sınırları aşan evrensel değerlerden güç almaları çağrısında bulundu.