Saint Michel Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü, Permekültür bahçemizdeki ürünleri, Robert Kolej ve Notre Dame de Sion’daki kulüp arkadaşları ile birlikte hasat etmişlerdir.
Öğrencilerimiz kendi kuruttukları tohumları kullanarak yetiştirdikleri,domates, biber, lahana, soğan, sarımsak, salatalık, amarant, adaçayı, kekik, nane, biberiye ve tatlı kapağını keyifle toplamışlardır.
Fidan dikimini ve bahçe bakımını kimi zaman birlikte gerçekleştirdikleri diğer okullardaki arkadaşları ile yaptıkları ürün toplama faaliyetini bir şölene dönüştürmüşlerdir. Topladıkları ürünlerin çok olgun olanlarından öğretmenleri eşliğinde tohum ayırma işlemi gerçekleştirmişlerdir. Bu tohumları iyice kurutup bir sonraki ekim mevsiminde toprakla buluşturacaklardır.
Sebzelerin yaprak, gövde ve saplarını kompost için ayırmışlardır. Elde edecekleri kompostu toprağa geri vererek, sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmuş olacaklardır.
Elde edilen ürünler ve tohumlar bölüşerek, doğal sebze ekim alanlarının yaygın olmasında katkıda bulunmuş olacaklardır.
Bu etkinlik ile öğrencilerimiz, birlikte üretmenin, paylaşmanın mutluluğunu yaşamışlardır. Ayrıca büyük işleri de emeklerin birleştirilmesi ile kısa sürede tamamlanabilir olduğunu görmüşlerdir.