Saint-Michel Fransız Lisesi Gastronomi kulübü öğrencileri, taze makarna, ravioli ve tortellini yapımına yönelik atölye çalışmasına katılmak üzere 8 Mayıs 2023 tarihinde Zorlu alışveriş merkezinde yer alan “Eataly” restoranına gittiler.
Öğretmenleri eşliğinde öğrenciler, yemekleri hazırlamaya başlamadan önce, şefin verdiği bilgileri dinlediler.
Bu gezinin amacı, öğrencilere taze makarna, ravioli ve tortellini pişirmeyi öğretmekti. Profesyonel şefler bu süreçte bize rehberlik ettiler. Şef onlara ayrıntılı açıklamalar yaptı. Nihayet tadım vakti geldi. Birbirinden lezzetli yemekleri yiyen öğrenciler doyasıya eğlendi. İtalyan mutfağı sanatıyla tanıştırılmaktan çok mutlu oldular.
Bu gezi sonunda öğrenciler burada hazırladıkları ravioli ve tortellileri evlerine de götürdüler. Geleceğin şefleri yapım aşamasında!
İşte bir gastronomi kulübü öğrencisinin duyguları:
“Saint Michel gastronomi kulübü olarak, her Pazartesi 9. saatte Madame Alin ile çalışıyoruz. Birçok şey yaptık ; mozaik pastalar, palmiyeler, galettes des rois… Her yıl olduğu gibi, mutfak atölyesine katılmak istediğimiz için EATALY’e gitmeye karar verdik. Yapacağımız tarifleri seçtik. Menümüzün teması “Taze makarna” idi.