Türkiye’de hizmet veren Campus France’ın işleyişinin tanıtımının yapıldığı ve Fransa’da öğrenim’ in seyrinin anlatıldığı konferans, 12.sınıf öğrencilerimiz , 11. Ve 12. Sınıf velilerimize yönelik yapıldı.
Eğitimine Fransa’da üniversite, les grandes écoles ve yüksekokullarda devam etmek isteyen öğrencilerimiz için Campus France’a dosya başvurularında izlemeleri gereken yolları anlatan Serpil Gül, ilk önce öğrencilere daha sonrasında ailelere hitap etti ve soruları cevapladı.
Serpil Gül, Fransa’da yüksek öğrenimin lisans- Master- Doktora şeklinde olduğunu , fakat Türkiye’den farklı olarak Fransa’daki üniversitelerde lisansın, 4 sene yerine 3 sene okutulduğunu ifade etti.
Aynı zamanda Fransa’da okumanın maliyetine de değinerek Türkiye’deki özel üniversitelerden ve diğer Anglosakson ülkelerinden çok daha düşük olduğunu açıkladı. Birçok avantajın dikkate alınması gerekliliğinden bahsetti
Bununla birlikte Serpil Hanım ve okul müdürü, dosya hazırlığı yaparken birçok araştırma yapmanın, bölüm tercihlerinde ciddi düşünüp hangi şehirde hangi üniversite olduğuna karar vermenin önemini vurguladı. Bölüm tercih ederken sadece üç seçenek yazılabileceğini hatırlattı.
Yurtdışı eğitimle ilgilenen öğrenciler gerekli tüm bilgilere Campus France-Turquie ulaşabilirler.
Eğitim içeriklerindeki güncellemeleri Campus France’ın sitesinden inceleyebilirsiniz. Böylelikle öğrencilerimiz seçimlerini daha kolay yapabilirler.
Yurtdışı eğitim ile ilgili konferanslar ‘’İngiltere , Amerika ve Kanada’da Eğitim’’ ile devam etti.Konferanslara 12. Sınıf öğrencilerimiz ve 11. 12. Sınıf velilerimiz katıldı.
03.10.2018 tarihinde gerçekleşen İngiltere’deki yüksek öğrenimle ilgili bilgi içerikli konferansta,
British Council’de Eğitim Koordinatörü olarak görev yapan Semra Yalçın, İngiltere’de eğitim ve yaşam ile ilgili bilgiler verdi.
Sunumda, neden İngiltere, en çok tercih edilen programlar, eğitim ücretleri, kabul şartları ,nasıl araştırma yapılmalı , başvuru süreci, burslar, vize ve İngiltere’de yaşam gibi konulara değinildi.
Başvuru şartları (lise diploması, taranscript, akademik referans, niyet mektubu, İngilizce seviyesini gösteren resmi belge IELTS/TOEFL) ile ilgili bilgi verildi ve IELTS sınavı hakkında açıklama yapıldı.
Ayrıca program seçerken uzun vadeli kariyer hedeflerin gözden geçirilmesinin, üniversitenin uluslararası ofis temsilcisi ile irtibata geçmenin, İngiltere’yi ziyaret imkanı vara Open Day’e katılmanın, diğer öğrencilerden görüş almanın ve eğitimden sonraki çalışma imkanlarını incelemenin önemi üzerinde duruldu.
Öğrencilerin; üniversite seçerken tercih edilen üniversitenin ilgilenilen alanda program sunması, kabul koşulları, İngiltere’nin hangi bölgesinde bulunduğu, bilimsel araştırma kalitesi-RAE, eğitim kalitesi, öğrenci devamlılık yüzdesi, öğrenci memnuniyeti, öğrencilerin işe kazanımı gibi sıralamaları dikkate almalarının önemi belirtildi.
Bu konferansın içeriğine ekte yer alan dosyaya tıklayarak erişebilirsiniz.
‘’Kanada’da Eğitim’’
05.10.2018 tarihinde Kanada Kültür Merkezi’nden gelen konuğumuz, Kanada’daki eğitim sistemi, üniversiteler, başvuru şartları ile ilgili bilgi verdi ve öğrencilerin öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Kanada’da lisans, yüksek lisans doktora eğitimi alabileceklerini, Kanada’nın resmi dili İngilizce ve Fransızca olduğu için öğrenciler öğrenimlerini her iki dilde de yapabileceklerini anlattı. Çok kültürlü bir ülke olan Kanada’da lisans eğitimini alırken İngilizce bilgilerinin de ileri seviyeye taşınacağını, aynı zamanda yaşadıkları alanda alanda Fransızca da konuşulacağı için ikinci bir dil öğrenebilme şansı da elde edebileceklerini ifade etti.
Konferans esnasında öğrenciler Kanada’da okumanın maddi boyutu, üniversite sistemi ve konaklama gibi konularda fikir alışverişinde bulunma imkanı yakaladılar.
Bu konferansın içeriğine ekte yer alan dosyaya tıklayarak erişebilirsiniz.
‘’Amerika’ da Eğitim’’
Fulbright İstanbul Ofisi’nde eğitim danışmanı olarak görev yapan Serin Alpokay, öğrencilerimize ve velilerimize Amerika’da yüksek öğrenim ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi.
Konferansta ;öğrencilerin Amerika’da bir okul düşünüyorlarsa başvurularını yapmadan en az bir yıl önce hazırlık yapmalarının, notlarını yüksek tutmalarının, okul araştırması yapıp tercih yelpazelerini daraltmalarının, ders dışı sosyal aktivitelerine ve gönüllü çalışmalara katılmalarının, burs imkanlarını araştırmalarının önemli olduğu açıklandı ve SAT -ACT sınavları ile ilgili bilgi verildi.
Bu konferansın içeriğine ekte yer alan dosyaya tıklayarak erişebilirsiniz.