Saint Michel ve Notre Dame de Sion Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulüpleri, iki yıldır Hotaru Çiftliğinde birlikte Doğal Tarım çalışmaları yaptıkları Satoru ve Chikako Nakano İle Bir atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir.
Japon kültürünü ve tarımını daha yakından tanımamızı sağlamak ve iki ülke arasında benzer kültür değerlerini ortaya koymak amacı ile bizlere Çay Seremonisi gerçekleştirmişlerdir.
Japonya’ya çay 9.yüzyılda Çin’den ülkesine dönen bir rahip tarafından gerçekleştirilmiştir. Çay Güneydoğu Asya’nın tanıtıcı ürünü olmakla beraber sürekli yağışlı ve eğimli olan Doğu Karadeniz Bölgesinde de yetiştirilmektedir. Ülkemizde çay bir çok bölgenin önemli içeceğini oluşturmaktadır.
Japonya’da çay ülkemizde tüketildiğinde farklı olarak, un şeklinde öğütülüp,törensel bir şekilde hazırlanmaktadır. Japonlar çayı yeşil olarak toplayıp, buharda kuruttuktan sonra öğütüp saklarlarmış. Japonlar çay içme ve misafire ikram etmeyi, sanatsal ve felsefi zenginlikler katarak seremoni haline dönüştürmüşlerdir. Çay hazırlanırken oldukça sesiz bir ortam veya ortama uygun müzik kullanmakta ve doğal malzemeler ile hazırlanmaktadır. Seremoninin özüne inildiğinde “ anın eşsizliği “ olarak tanımlanmaktadır.
Öğrencilerimiz bu etkinlikte,yeni bir kültürü,o kültüre ait insanlardan tanımanın mutluluğunu duymuşlardır. Çay seremonisindeki sesiz ortamın dinlendirici özelliğini yaşamışlardır. Özenle ve emekle hazırlanan çayı huzur içinde yudumlamışlardır.