Konferans: ‘’ Geleceğin Dünyasına Hazır Olmak’’

1. sınıf öğrencilerimiz 02 Aralık   2019 Pazartesi günü, okulumuzda gerçekleşen

‘’ Geleceğin Dünyasına Hazır  Olmak » konulu konferansa katıldılar.

Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Turgay POLAT’ın  konuşmacı olarak katıldığı konferansta, geleceğin insanı olmanın önemini vurgulandı.  ABD Çalışma Raporuna göre En Popüler meslek  alanları üzerinde durdu. ABD Çalışma Bakanlığı 2025 dönüşüm raporuna göre ‘’Şu an liselerde öğrenci olan gençler üniversiteyi bitirdiğinde %65i henüz keşfedilmemiş mesleklerde çalışacaklar’’ sonucuna değindi ve 5 yıl sonra dünyanın en cazip meslekleri hakkında bilgi verdi.

Big data, yapay zeka ve Robotik, bulut bilişim teknolojileri, 3D VE 3D Tasarım, Yenilenebilir Enerji ve  Blockhain gibi kavramlardan söz etti.

Turgay Polat, ‘’İşverenler genç personeli seçerken neleri önemsiyor?’’ konusunda da şu açıklamaları yaptı:

Pratik beceri (Yüzde 72.1)

Tecrübe (Yüzde 44.8)

Teorik beceri (Yüzde 23.1)

Referans (Yüzde 21.7)

Diploma/sertifika (Yüzde 18.2

Öğrencilerin CV hazırlamalarının  çok önemli olduğuna değinen konuşmacı; CV içeriklerinin de şu şekilde olmasının önemine dikkat çekti.

1. İletişim becerileri,
  2. İnovatif düşünce ve fikirleri,
  3. Yurtdışı eğitim ve faaliyetleri,
  4. Yaptığı veya katıldığı girişimcilik çalışmaları
  5. Bildiği yabancı dil(ler)
  6. Güçlü referanslar,
  7. Teknolojik becerileri,

Konuşmacı aynı zamanda 2019 YKS verileri hakkında da bilgi verdi.