İki günlük öğretici ve neşeli bir maraton olan “Kariyer Koridorları” etkinliği, 16 ve 17 Ocak günlerinde lisemiz koridorlarını yine akademi ve iş dünyasından önemli profesyonellerin ağırlandığı önemli bir etkinlik alanına çevirdi.
Hafta başında detaylı “Kariyer Programı”nı alan öğrencilerimiz ilgi duydukları alanlarda dinlemek istedikleri konuşmacıları ve sınıfları seçip kendilerine özel programlarını oluşturdular. Ardından Salı ve Çarşamba günleri boyunca özgürce, birçok meslek erbabıyla tanışan ve deneyimlerini dinleyen gençler, sunum sonlarındaki soru-cevap bölümlerine de aktif bir şekilde katılım gösterdiler.
Bu yıl ağırlanan meslek grupları arasında; Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Yabancı Diller, Sinema-Animasyon ve Sanat Yönetimi, Hukuk, Turizm, Gastronomi, Psikoloji, sosyoloji, Halkla İkişkiler, Sosyal Medya Yöneticiliği, Sosyal Sorumluluk, Medya, Basın, Yayıncılık, Reklam, Finans, İşletme, Lojistik, Sigortacılık ve Aktüerya, Tıp, Diş Hekimliği, Beslenme-Diyetetik, Psikiyatri, Veterinerlik, Mimari, Endüstriyel Tasarım, Sağlık Yönetimi, Gerontoloji, Biyokimya, Eczacılık, Fizyoterapi bölümleri ve Yazılım, Maden, Petrol ve Doğalgaz, Makine, Genetik, Bilgisayar, Matematik, Tekstil, Çevre, Kimya, Gıda, Endüstri, Elektrik-Elektronik, İşletme mühendislikleri bulunuyordu.
Ayrıca 10 ve 11.sınıf öğrencilerimizden hukuk alanındaki mesleklerle ilgili gençlerin oluşturduğu bir grup haftalarca önceden avukatlar eşliğinde hazırlanarak, Tiyatro Salonumuzda eğlenceli bir dava simülasyonu gerçekleştirdi.
Lisemizin 1.katında, 60’a yakın farklı meslek sunumunun gerçekleştirildiği sınıflar haricinde Tiyatro Salonu’nda yapılan diğer konferanslar da yoğun katılımla tamamlandı. “Dijital Oyun Tasarımı”, “İş ve Kariyer Garantili Meslek-Bölüm-Üniversite Seçimi”, “Merak Etmeyin Sonunda İyiler Kazanır”, “Fransa’da Eğitim ve Yaşam”, “A’dan Z’ye Hukula İlgili Merak Ettikleriniz ve Bir Dava Simülasyonu” isimli konferanslar meslek ve bölüm seçimi konusunda meraklı öğrencilerimize ışık tuttu.
Bu yıl programa katılan profesyonellerin %70’inin Saint-Michel mezunu ağabey ve ablalardan oluştuğunu da unutmamalı! Bu şekilde eski ve yeni jenerasyonlar arasındaki iletişim ve yardımlaşma güçlendirilmiş ve olası staj imkânları da açığa çıkarılmış oluyor.