Paris Seyahati

22 Hazırlık ve 2 Dokuzuncu sınıfı öğrencisi, 3 ile 7 Haziran tarihleri arasında, muavinleri İpek Uzbil ve öğretmenleri Figen Kaya Şen eşliğinde Paris’i ziyaret ettiler.

Paris gezisi Champs-Elysées’deki gezintiyle başladı, orada öğrenciler alışveriş yaparken Fransızca konuşma fırsatı buldular.

9 ay yoğun Fransızca eğitimi gördükten sonra büyük bir sevinçle Paris sokaklarında Fransızca konuşarak pratik yapabildiler. Konuştuklarında anlaşıldıklarını gördüler ve daha da önemlisi günlük hayatta kendileri ifade etme konusunda bir sorun yaşamadıklarını anladılar.

Ertesi gün çok yoğun bir gündü. Önce grup, Paris’i Eiffel kulesinden seyretti. Gün, Seine nehri üzerinde yapılan, ve Seine nehri kıyılarında bulunan tarihi eserleri yakından görmemizi sağlayan tekne gezisiyle devam etti. Öğrencilerin karikatürlerini çizdirme fırsatını buldukları Montmartre mahallesindeki ressamları da ziyaretle devam etti. Öğrencilerin yedikleri kreplerin ve şekerlemelerin tadı hala damaklarında. Tabii ki Grevin müzesi ziyareti unutulmadı, orada da öğrenciler, Fransız tarihinde rol oynamış ünlü kişilerin, yaşayan ve yaşamış ünlülerin mumdan yapılmış heykellerini gördüler.

Üçüncü gün, Versailles Şatosuna gittiler, şatoyu ve muhteşem bahçelerini gezme fırsatını buldular sonrasında ziyaret yeri Louvre müzesi’ne ayrılmıştı, orada rehberimiz, gezerken gördüğümüz birçok  heykel ve tablo hakkında gerekli açıklamaları yaptı.

Dördüncü gün grup en büyülü alemde ; Disneyland ve Stüdyolarda geçirdi. Meşhur eğlence parkı Disneyland’a çeşitli oyunları deneyen öğrencilerimiz çok güzel vakit geçirdiler. Geçit töreni onları büyüledi.

Son gün, dönüş günü olduğu için öğrenciler çok üzgündüler.

Tüm öğrenciler, Paris’in merkezinde kaldıkları, şehri tanıdıkları ve yerinde Fransızca konuşabildikleri için çok mutluydular.