Paris’in Büyüsünde Bilim

Okulumuz fen bilimleri bölümününün bir geleneği haline gelen ‘‘Paris Bilim Gezisi ’’

11 Fen sınıflarından 20 öğrencinin katılımıyla bu yıl 3-7 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Öğrenciler,  Avrupa’da bulunan en büyük bilim merkezlerinden biri olan Cité des Sciences et de l’industrie de fizik, kimya ve biyoloji temalı bölümleri gezmiş, okulumuz Fizik Öğretmeni Volkan Gönen ve Biyoloji Öğretmeni Milena Kuyumciyan’ın anlatımlarıyla tüm yıl öğrendikleri konuları pekiştirme imkanı bulmuştur.

Program akışı dahilinde “Musée de la découverte – Les Etincelles’’ de bulunan  süperiletkenler konulu fizik atölyesine katılmışlar. Çeşitli deneyler ve gösterimler, soru-cevap etkinlikleri ile muhteşem bir atmosferde ders yapma fırsatı yakalamışlardır. Programın ikinci gününde yaklaşık 250 yıllık tarihi olan ‘’Musée national d’histoire naturelle’’ müzesinde, grande galerie évolution ve paleontoloji müzelerinde sınıflandırma, ekolojik ve moleküler biyoçeşitlilik gelişimine tanıklık etmişlerdir. Yıl boyunca biyoloji dersinde işledikleri insan fizyolojisi ünitesinde edindikleri bilgilerin ışığında müzeleri gezen öğrenciler için oldukça verimli geçen bu ziyaretin ardından ‘’Musée des arts et de metier’’ müzesinde geziye devam ettiler. Okulumuz fizik, kimya ve biyoloji kulüplerinde yıl boyunca bilim tarihi çalışan öğrenciler için tarihi bilimsel aletler temalı bu müzeyi ziyaret etmek  öğrenciler için heyecan vericiydi. Gezinin son durağı olarak da ‘’Musée de l’homme ‘’ziyaretiyle tarih öncesi, biyolojik ve kültürel antropoloji koleksiyonlarını incelemişlerdir.

Öğrencilerimiz bu zaman içerisinde hem Paris’in büyülü ortamını yaşamışlar hem de bilimle iç içe bir hafta geçirmişlerdir. Katılımcı tüm öğrencilerimize bilime olan ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.