Her yıl sonbaharda birkaç partner okulla birlikte gerçekleştirdiğimiz Hasat Şenliği bu yıl Covid Pandemisi nedeniyle sessiz gerçekleştirildi. Hasat şenliği öğrencilerimizin ektikleri ve büyüttükleri ürünleri diğer okullardan gelen arkadaşları ile birlikte toplayarak, tohumluk ürünleri ayırıp ve tohumları tasnif ederek, eğitici, öğretici ve eğlenceli bir etkinlik şeklinde gerçekleşiyordu.
Bu sonbaharda okulların kısmi açılışı ile birlikte ilkbaharda ektiğimiz ürünler hasat edilmeyi bekliyordu. Öğrenciler olmadan önce domates, salatalık, biber ve yeşillikleri topladık daha sonraki haftalarda ise aromatik bitkilerimizin hasadını gerçekleştirdik. Bunlar; adaçayı, nane, kekik, lavanta, lavantin ve biberiyedir.
Bu ürünlerin bir kısmını kurutarak, öğrencilerimizin laboratuvar derslerinde yaptıkları sabun, esansiyel yağlar ve oda spreyi için ayrılırken, diğer bir kısmı ise besinlerde ve organik çay olarak tüketilmek üzere Saint Michel ailesince paylaşılmaktadır.
Bazı öğrencilerimiz, önceki yıllardan kurutup sakladıkları adaçayı ile sınav yorgunluklarını attıklarını dile getirip mutluluklarını bizlerle paylaştılar.
Ümidimiz Covid Pandemisinin biran önce sonlanması ve öğrencilerimizle el ele permakültür bahçemizde çalışmalarımıza devam etmektir.
Öğrencilerimiz evden eğitimi takip ettikleri süre içinde balkonlarında, bahçelerinde permakültür çalışmalarını ve kompost yapımına devam etmişler ve ebeveynleri ile birlikte meyve fideleri de yetiştirmişlerdir.
Gençlerimiz bizlerin onlara gösterdiği yolda hızla ilerlemekte geleceklerine dolayısıyla doğal çevreye dört elle sarılmaktadırlar. Umudumuzu YEŞERTİYORLAR ve enerjimize enerji katıyorlar, minnettarız…