2-3 Mayıs tarihlerinde Hazırlık sınıfı öğrencileri yeni konu başlıkları olan bir şehir betimleme bölümünü doğrultusunda Fransızca öğretmenleri ile beraber iki günlüğüne İğneada ve Edirne’ye gittiler. Öğrenciler bir yandan şehri rehberler eşliğinde gezip tanırken diğer yandan kendilerine önceden yollanan soruları cevapladılar.
Perşembe günü öncelikle İğneada’ya gidildi. Öğlen yemeği ardından serin ve yağışlı bir hava eşliğinde İğneada Feneri’nin eşsiz manzarasında bol bol fotoğraf çekildi. Sonra Bulgaristan sınırındaki Beğendik Köyü ve en son da Longoz ormanlarında uzun bir yürüyüş yapıldı. Temiz havanın verdiği güzel etkiyle otele dönüldü. Kısa bir dinlenme sonrası yapılan dersle öğrenciler önceden hazırlanan soruları cevapladı. Bir saatlik dersin ardından yorgun olan grup akşam yemeğini yiyip odalarına çekildi.
Cuma gününe erken bir saatte başlandı çünkü saat 8.30’da Edirne’ye doğru yola çıkıldı. Edirne bizi sıcak ve güneşli bir hava ile karşıladı. Burda öncelikle II. Beyazıt tarafından yapılan, adı Darüşşifa olan Tıp Müzesi ziyaret edildi. Tabi ki Edirne’nin ünlü ciğerini yemeden şehirden ayrılmak olmazdı. Güzel bir öğle yemeği ardından tarihi köprüler, savaş sonrası Osmanlı’ya bırakılan Karaağaç bölgesi görüldü. Lozan Antlaşması ile sınırları belirlenen Türkiye’yi simgeleyen Lozan Barış Anıtı ile beraber eski tren garına gidildi. Edirne gezisi Eski Camii, Üç Şerefeli Camii ve en sonunda da Mimar Sinan’ın görkemli eseri olan Selimiye Camii’nin ziyareti ile tamamlandı. Güzel bir tatlı alışverişinin ardından İstanbul’a dönmek üzere otobüslere binildi.
Bu geziyle öğrenciler ilk Saint Michel yıllarının bir başka anısını da hafızalarına eklediler. Ayrıca okul sınırları dışında öğrenmeyi gerçekleştirdiler ve tabii ki bol bol da eğlendiler.