Şiir ve Şair Buluşmaları: Emre Özgüz

“Dilimizin Zenginlikleri” kapsamında, Türk şiirinin genç kalemlerinden biri olan Emre Özgüz’ü, 9. sınıf öğrencilerimizle buluşturduk. Şiir ünitesini bitirirken yaptığımız edebiyat atölyesinde, öğrencilerimiz Emre Özgüz’ün şiirlerinden örnekler okudular, şiir ve imge, şiirin teması üzerine kendisine sorular sordular.

Aynı zamanda Saint Michel Fransız Lisesi mezunu olan Özgüz, şiir yazmaya, gördüğü bir rüya sayesinde başladığını belirterek şiirlerini yaratma sürecine dair sorulan sorulara da içtenlikle cevap verdi. İstanbul Teknik Üniversitesinde 2013 yılında kimya alanında yüksek lisansını tamamlayan Özgüz, Saint Michel Fransız Lisesinde gördüğü edebiyat eğitiminin de kendi şiir dünyası için önemli olduğunu özellikle belirtti.

Şiirle dolu güzel bir saatin ardından, bir sonraki derslerde, öğrencilerin söyleşi ve şiir hakkındaki yorumlarına yer verildi.