Şile’de Coğrafya Dersi

11TM ve 11SOS öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Şile’de Ekosistemlerin işleyişi konusu kapsamında ders yaptılar.

İstanbul’un büyük bir ilçesi olan Şile Karadeniz kıyısında olması ve mikroklima özellikleri göstermesi dolayısıyla zengin biyoçeşitliliğe sahiptir. Ekosistemlerin işleyişini görmek açısından uygun bir doğal ortam oluşturmaktadır.

Şile’deki Sarıgöl çevresinde kara ve tatlı su biyomlarını inceledik. Ilıman yaprak döken ormanları ve orman altı örtüsünün(böğürtlen, kızılcık)yoğunluğu öğrencilerin dikkatini celbetti. Sarıgöl’de ördek, kaz, kaplumbağa, kurbağaların suyun kıyısındaki beslenme alanlarını gözlemledik.Gölü besleyen akarsular, yağışlarla birlikte geniş alana yayılmasını ve oradaki canlı değişimini gördüler.

Kumbaba sahil şeridinde denize ulaşan akarsudaki canlı çeşidinin artmasını ve Kumbaba’da yetişen ve koruma altına alınan kum zambaklarını incelediler.

Öğrencilerimiz bu gezide gözlem ve inceleme yaparak ve çektikleri fotoğraflarla ödev hazırlayarak Ekosistemlerin işleyişini konusunu pekiştirmiş oldular.