Notre-Dame de Sion ve Saint-Michel Liselerinin Okul Müdürü ve Türk Müdür Başyardımcılarının katılımıyla ANADOLU’NUN ANTİK MİRASI: ÜZÜM sergisinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okullarımız çevreye duyarlı ve organik uygulamalar konusunda farkındalık yaratmaya yönelik ortak çalışmalar geliştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, Türkiye’deki sürdürülebilir tarım ve çevre dostu çiftlik ve işletmelerde çalışmak üzere bir araya geldiler.
Organik süt, zeytin ve zeytinyağı, pamuk ve gül konulu dört serginin ardından öğrencilerimiz, özellikle teşekkür etmek istediğimiz çevre kulübü öğretmenleri Seval Erol ve İnci Kimyonşen’in yardımıyla, üzümü daha yakından tanıma fırsatı buldular. Tüm bu süreçte yardımlarını esirgemeyen Sayın Oluş Molu’ya, Sayın Nazan Uzun’a, Sayın Akın Gürbüz’e ve fotoğraflarıyla Sayın Alberto Modiano’ya asmanın yüzyıllardır ürettiği meyveye yani üzüme, kattığı değerden dolayı teşekkür ederiz.
Türkiye’nin kalbinde, doğanın ve kültürün olağanüstü bir şarap mirası yaratmak için uyumlu bir şekilde harmanlandığı zengin ve çeşitli bir coğrafyada bin yıllık bir gelenek ortaya çıkıyor. Türkiye’de bağcılığın tarihi, bir tutku, yaratıcılık ve toprakla kurulan derin bağın öyküsüdür. Fotoğrafçı Alberto Modiano ile birlikte hazırladığımız bu sergide üzümün, hasadın ve bağcılığın önemine değiniyor ve bu ülkenin şarap dünyasında neden özel bir yere sahip olduğunu keşfediyoruz.
Bu fotoğraflar aracılığıyla üzümün, hasadın ve bağcılığın büyüleyici dünyasını detaylı bir şekilde keşfediyoruz. Bu serginin üzümleri keşfetmeye, tanıtmaya ve tadını çıkarmaya vesile olmasını istiyoruz.. Gelin ve ziyaret edin!